https://imgix.femina.dk/media/article/makeover-prim_58.jpg
Stil

Makeover: Jeg ønsker mig en god lille basisgarderobe

19. december 2019
af Birgit Axelsen og Kirsten Holst
Foto: Nellie Møberg og Heidi Maxmiling Hår: Hasse Kliim/Salon Moreteasir Makeup: Sus /Helena Rubinstein
Helen Rasmussen har haft et større vægttab og har derfor ikke længere så meget tøj, hun kan passe. Hun vil gerne tilbage til nederdele og kjoler og få opbygget en basisgarderobe, der kan mikses og matches.

HELEN FIK EN MAKEOVER MED FEMINA

UDFORDRING: ”Jeg ønsker mig en god lille basisgarderobe.” LØSNING: ”Start med gode nøglekøb.”
https://imgix.femina.dk/makeover-4_64.jpg
Helen før Hvem: Helen Rasmussen, 52 år og fra Vejle. Tøjstørrelse/højde/vægt: 38/168/68. Stil: Afslappet, men helst feminin stil. Har ændret stil efter at have tabt 23 kilo. Fritid: Tid med veninder og mange gåture med hunden. Job og uddannelse: Nu hjemmegående efter at have drevet traktørsted i mange år.

Stylistens bedste tip

1. Nøglekøb skal danne basen i dit skab, det er de få gode styles, der kan skifte look, alt efter hvad du kombinerer dem med, og som har lang levetid. Det kan være her, du investerer og går efter den gode pasform med tanke på, at det bliver brugt meget. Det tøj, du har på i dag, kan du blande på kryds og tværs, og kombineret med en kjole vil du have tøj til det meste. 2. Den ternede frakke er klassisk i snittet og kan bruges til rigtig meget. Den kan både være elegant med en sort kjole, strømper og sko og skøn og afslappet, som du prøver den i dag. Du kan også gøre den klassisk med mørke bukser, en rullekrave og et par støvletter. 3. Som ekstra køb vil du kunne have glæde af en klassisk sort blazer, en lækker hvid T- shirt i et løst snit, ensfarvet eller med et funky print, et par cool sneakers, to knælange ensfarvede kjoler og én i et lille print – samt et par små tørklæder og en ekstra skråtaske i en farve eller pyton. Så har du en perfekt miks og match-garderobe.

LÆS OGSÅ: Jeg vil gerne se højere ud

https://imgix.femina.dk/makeover-2_66.jpg

Bluse fra Rue de Femme, 599 kr.

Makeupartistens bedste tip

Trin 1. Brug målrettet pleje som Prodigy dagcreme og serum fra Helena Rubinsteins plejeserie, der styrker og nærer sart hud, hvor røde partier, træthedstegn og fine linjer får silkefin struktur med mere ensartet hudtone. Trin 2. Vælg en let foundation med fugtgivende indhold, og lav contouring med mørk blush under kindbennene og en lysere highlighter lige på kindben med makeupbørste for at indramme ansigtet. Trin 3. Dine meget lyse øjne fremhæves flot med mørkebrun liner langs vippekanterne, dog kun halvt ind langs den nederste for at undgå et for hårdt udtryk. Supplér med bronzefarvet skygge på hele låget, der tones sammen med den brune farve. Trin 4. Fremhæv og forstør læberne lidt med kobberfarvet læbestift på hele læben og gloss på midten.

LÆS OGSÅ: Hvad klæder en meget slank figur?

https://imgix.femina.dk/makeover-3_66.jpg
Skjorte fra Aiayu, 999 kr. Strik fra PBO, 2.000 kr. Frakke fra Munthe, 2.799 kr. Jeans fra Only Carmakoma, 460 kr. Støvler fra Ilse Jacobsen, 2.400 kr.

Frisørens bedste tip

Håret klippes over skulderlængde med graduerede kanter og skarp lige nakke, så det kan fingerstyles og sættes bag ørerne med et lille svip. En let sideskilning og god længde på pandehåret giver en frisk og meget feminin stil med den nye farve i sandbeige, der virker flot og naturlig med lækkert farvespil, som dæmper hårets egne grålige nuancer.
https://imgix.femina.dk/makeover-1_64.jpg
Striktrøje fra Fine, 1.399 kr. Nederdel fra Lollys Laundry, 600 kr. Tørklæde fra Store 51, 299 kr. Støvler fra Gestuz, 2.699 kr. Taske fra Depeche, 599 kr.

Kunne du også tænke dig en total makeover med femina? Så se her, hvordan du kommer i betragtning

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_0.png

Læs også