Kronprins Frederik
Stil

Kronprins Frederiks sneakers er (muligvis) sejere end dine

11. juli 2022
Af Malan Joensen
Foto: Hanne Juul
Kronprins Frederik delte for nyligt et billede af sig selv på Kongeskibet Dannebrog.

Kronprins Frederik har i kraft af sin position som kongelig en mere særpræget garderobe end de fleste.

Her er alle mulige stilarter og tilbehør lige fra et hav af skjorter, jakkesæt og slips til mere afslappet sportstøj, diverse militæruniformer fra forskellige værn, spektakulære gallauniformer med sværd, handsker og store hatte, ordener, ordensbånd, medaljer og - måske som den allermest uhøjtidelige og stilede prik over i'et - faktisk også et par særdeles smarte sneakers.

Det fik alle ihvertfald at se på kongehusets sociale medier forleden, hvor der blev delt et billede af kronprinsen på Kongeskibet Dannebrog.

Her havde han sat sig foran tv'et i den hyggelige salon, hvorfra han spændt fulgte dagens etape.

Kronprins Frederik var klædt i afslappet sommerstil bestående af polotrøje og shorts, men det, der for alvor fik folk op af stolene i kommentarsporet var kronprinsens valg af fodtøj.

Hans Nike-sneakers, man kan se på billedet nederst, høstede mange roser i kommentarfeltet:

"Den kommende konge i Nike High-tops. I salute you", "Tjekkede Kicks", og "En kronprins i Jordans - what's not to like" lyder nogle af kommentarerne, og en fan spørger sågar "Konge, hvad er modellen på dine Nike sneaks?" efterfulgt af en smiley med øjnene fulde af stjerner.

Svaret på det sidste spørgsmål kommer her: Der er ifølge Joachim Friis, en af landets allerfremmeste sneakers-kendere, nemlig tale om Nike Air Jordan 1 Mid-sneakers i farven "college grey/light bone white".

Det er en legendarisk sneakermodel, som den amerikanske basketball-legende Michael Jordan gjorde ekstremt populær op gennem 1980'erne og frem.

Se kronprins Frederik i det smarte fodtøj på billedet herunder:

Artiklen blev første gang bragt på Billed Bladet. Dette er en redigeret version.

Læs også