Fransa kollektion
Annonce
Stil

Kendt modebrand indgår spændende samarbejde med kunstner Rebekka Nielsen

9. august 2023
Annonce for Fransa
Se de unikke, spraglede og legende styles fra Fransas nye tøjkollektion her.
https://imgix.femina.dk/2023-07-10/logo.png

Som en del af Fransas efterårskollektion har modebrandet lanceret en række farverige og legende styles, der trækker tråde til kunstens verden. Det er nemlig kunstneren Rebekka Nielsen, der – i samarbejde med Fransa – har designet printet.

Rebekka Nielsen er arkitekt og kunstner og skaber primært kunst inden for et felt, hun kalder ’fiber art’; kunstværker af garn.

– Det opstod i forbindelse med, at jeg som arkitekt arbejder meget indretning og interiør, og så manglede jeg tit en ekstra ingrediens til mine projekter, som kunne bidrage med noget mere varme og taktilitet til rummene. Så opstod idéen om at skabe noget andet end almindelig todimensionel kunst, men noget mere tredimensionelt, som kunne indtage rummet på en anden måde, fortæller Rebekka.

Hendes arbejde med det tredimensionelle får da også lov at folde sig ud i printet på den nye tøjkollektion, som du kan se billeder af længere nede i artiklen, og hvis mønstre føles alt andet end flade og kedelige.

Vil du fortælle lidt om dit arbejde som kunstner?

– Jeg elsker farver, og farver gør mig glad. Og så er jeg er vild med struktur og det taktile, som jeg arbejder med i garnet. Det er jo en langsommelig proces, jeg har gang i – jeg klipper garnet, knytter det på en pind, og så farver jeg det over flere dage for at få de dér lag frem, som jeg har i min kunst. Så det er en ret lang proces, men den er også meditativ, og det er noget, jeg gør, fordi jeg ikke kan lade være.

Det uperfekte bliver ofte det mest interessante

Er der nogle særlige øjeblikke i dit liv, som inspirerer dig til din kunst?

– Ja, det er der. Det kan være at rejse eller at gå en tur i naturen, langs stranden eller i skoven. Her kan man se en masse lag og farver, som virkelig inspirerer mig – du har det grønne græs, den brune jord, det blå hav og den orange sol. Det er alle de lag, der er i naturen, som inspirerer mig og giver mig energi, som jeg på en eller anden måde får omsat til kunst.

Kjole Fransa
– Jeg er især ret glad for kjolerne i kollektionen. Her bliver printet ekstra stort, og stoffet flagrer naturligt, når man bevæger sig i det.

Hvad var tankerne bag dine mønstre og farvevalg i tøjkollektionen for Fransa?

– Jeg ville rigtig gerne have mine motiver med på printet – mine lag på lag, som giver dybde i farverne. Og så gik jeg efter, at printet skulle se kunstnerisk ud uden at være for poleret. Jeg synes, det er det uperfekte, der ofte bliver det mest interessante, og som gør kunsten til noget særligt og unikt.

Printet er meget legende og uformelt, og den følelse må man gerne tage med sig.

– Jeg kan også godt lide, når man kan gå på opdagelse i mønstre og detaljer. Når man bliver trukket helt ind i de forskellige farver og lag. Så bliver det også lidt mere tredimensionelt, selv om det er fladt. Mine værker er jo tredimensionelle, fordi det er lavet af garn og har en naturlig dybde i det, men jeg synes, vi har formået at få det tredimensionelle med i et fladt print også.

– Mine farvevalg er referencer til naturen, og den lyserøde og orange er for eksempel inspireret af de solnedgange, du især kan opleve i Asien.

Kjole Fransa
Foruden referencen til naturen har lyserød også sneget sig med i kollektionen, fordi det er Rebekkas yndlingsfarve.

Hvorfor gav samarbejdet med Fransa mening for dig?

– Jeg har altid interesseret mig meget for modeverdenen og tekstiler, så derfor synes jeg, det var fedt at få min interesse for det integreret med min kunst. Og så synes jeg, det var fedt, at kunsten kunne komme til at leve på en anden måde, end når den bare hænger på en væg – at jeg kan få den ud i gadebilledet. Det giver kunsten en helt ny dimension og et helt nyt liv.

Hvad håber du på, man føler, når man trækker i tøjet?

– Jeg håber, at man føler sig lidt særlig og lidt unik. Og som om, man har taget et lille kunstværk på. Og så håber jeg, at man føler sig godt tilpas i det – printet er meget legende og uformelt, og den følelse må man gerne tage med sig.

https://imgix.femina.dk/2023-07-10/3_Fransa_MA23_138020.jpg
– Jeg synes, vi er lykkedes rigtig godt med tøjkollektionen. Jeg kan i hvert fald selv se en tydelig reference til min kunst, når jeg ser på printet og på kollektionen, fortæller Rebekka.

Fransa x Rebekka Nielsen

Som en del af Fransas store efterårskollektion har de i samarbejde med Rebekka Nielsen lanceret en række styles med prints, der er inspireret af hendes kunstværker.

Find hele kollektionen her.

Læs også