køkken
Stil

Inspiration: Farverige køkkener

2. juli 2018
af Malene Ørsted
Foto: Pinterest og All Over.
Trænger dit køkken til en opfrisker? Vi har samlet en række råd til dig, der drømmer om at få et farverigt køkken. Så er det bare er med at gribe ud efter penslen - (eller pengepungen!) og komme i gang.

I 70'erne skulle alt være brunt-i-brunt, i 90'erne var vi tossede med stål og minimalisme - og nu er det altså de smukke farver, der dikterer køkkenmoden anno 2010'erne. Læs her, hvad du skal overveje, hvis du drømmer om at lave et nyt farverigt køkken:

DIT KØKKENS STØRRELSE SPILLER IND PÅ DIT FARVEVALG

Inden du render ud og køber en masse malergrej, er det en god idé at overveje køkkenets størrelse. Husk på, at mørke farver får rummet til at virke mindre – så er dit køkken ikke det største, skal du måske overveje at gå efter nogle lyse pastelfarver til væggene.

ER DER FARVER, DER GÅR IGEN I DIT HJEM?

Når det er sagt, skal du selvfølgelig vælge farver, du selv er vild med. Hvis du er i tvivl om, hvilken farve du skal vælge til køkkenet, kan du kigge på dine andre ting i hjemmet. Er der en farve, der går igen i møbler, billeder og måske endda dit tøj?

SÆT FARVE PÅ KØKKENSKABENE

Du kan vælge at male væggene i køkkenet, men du kan også male skabslågerne. Eller begge dele. Hvis du vælger at male dine køkkenlåger, skal du være opmærksom på at vælge en maling, der er slidstærk og kan holde til lidt af hvert.

LÆS OGSÅ: 50 farverige køkkener - se det store billedgalleri

GENTAG MØNSTRE OG FARVER

Tænk over at bruge de samme farver flere steder i køkkenet – det giver en flot helhedsfornemmelse. Hvis du bruger et mønstret tapet, klinker eller andet med flere farver, så tag nogle af farveelementer og genbrug dem andre steder i rummet.

FIND NOGLE FLOTTE FLISER

Farverige eller mønstrede klinker giver et flot look i køkkenet – og så er de praktiske, da de er lette at tørre af, hvis saucen sprøjter op på væggen. Brug dem på en hel eller halv væg eller sæt dem kreativt op.

HUSK GULVET

Når du skal sætte dit køkken i stand, er det typisk selve køkkenet – altså køkkenelementerne – der får mest fokus. Men hvad med køkkengulvet? Om du er til fliser, trægulv eller guldtæppe – så kan et nyt gulv give rummet et helt nyt udtryk.

SMÅ FARVERIGE DETALJER

Hvis ikke du er til et helt farvet køkken, kan du gå efter nogle mindre farverige detaljer. Installer en farvet vask, eller gå efter et køleskab med smæk på farven.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også