Bluse med korte ærmer
Stil

Hvilken type ærmer passer til din kropsform?

30. marts 2018
af Ahn Line Woo Shing Hai
Vi har taget et kig nærmere på forskellige ærmetyper. Læs her, hvilke ærmer, der passer til din kropsform.

Dine ærmers længde og facon har stor betydning for, hvordan din figur fremstår visuelt. Men hvilke slags ærmer skaber harmoni og fremhæver dine fortrin? Bliv klogere lige her.

Ærmeløs

En ærmeløs top, der slutter ude på kanten af skulderen, fremhæver dit skulderparti. Det er derfor flatterende med denne type top, hvis du har såkaldte "flaskeskuldre", der er smalle og hælder. Vælg en feminin top, der enten er kropsnær eller markeret i taljen. Et lige-op-og-ned-fit har et maskulint touch, som får kroppen til at se bredere ud, end den er. En overdel uden ærmer eller med et lille ærme er perfekt, hvis du gerne vil sætte dine arme i fokus. Effekten bliver tydeligere, jo større kontrasten er mellem din hudfarve og din top. Et flot armbånd får desuden ekstra meget fokus, når det ikke skal konkurrere med et langt ærme.

Klassisk T-shirt

Generelt understreger en kropsnær T-shirt breddeforskellen på overkroppen. Det brede stykke hen over ryggen forlænges pga. ærmerne, hvis de slutter midt på overarmen. Men det betyder samtidig, at taljen syner smallere. En kropsnær T-shirt er flot til timeglasfiguren, men den kan også skabe harmoni på en pæreformet figur med en spinkel overkrop og smukke kurvede hofter. Polo-T-shirt-ærmer med en kant, der sidder til på armen, understreger armens omfang. Det fungerer derfor godt til slanke arme. Et smukt mønster kan desuden være med til at skabe fylde og er særligt perfekt, hvis du har en lille barm eller en spinkel overkrop.

Lange ærmer

De fleste af os går med lange ærmer det meste af året. Enten i form af langærmede bluser eller cardiganer over en top. Et langt fittet ærme får ganske enkelt dine arme til at se slanke ud ved at understrege armens længde. Vil du gerne udnytte den effekt til fulde, så kombinér en langærmet åbentstående og ikke alt for løs cardigan med en lys top. Det får hele din krop til at syne smallere. Skærer dit ærme lige omkring håndledet, syner armen både slankere og længere.

Løst fit

Løse ærmer er skønne, hvis man hellere vil fokusere på noget andet på kroppen. De brede ærmer som f.eks. kimonoærmer får dig til ikke til at se smallere ud, men med et trekvartærme, der skærer på det smalle stykke på underarmen, skaber du derimod et visuelt indtryk af slanke arme, som kan veje op for det bredere indtryk. Er ærmerne helt lange, mister du derimod effekten. Det er typisk overdele med et oversized fit, der har løse ærmer, men med et bælte i taljen er det nemt at understrege taljen og kroppens kurver. Går du efter et løst fit, så vælg en overdel med V-hals, da den giver indtryk af en længere hals og en slankere talje. Har du en lang hals fra naturens side, er en rund halsudskæring, der skærer lige under kravebenene, rigtig smuk.

Læs også: De absolut bedste plus size webshops

Læs også: Guide: Sådan rydder du op i dit klædeskab

Læs også