pandora
Annonce
Stil

Hvad giver du konfirmanden? 7 gode gaveidéer

14. marts 2019
af ANNONCE
Konfirmationsdagen er en af de helt store mærkedage i en teenagers liv, og derfor må gaven til den nyslåede konfirmand også godt være håndplukket og helt særlig. Her får du 7 gode gaveidéer.

Hvem af os husker ikke tilbage med glæde på vores egen konfirmationsdag, og hvor magisk, den var: Kirken, maden, kjolen, talerne, gæsterne – for ikke at tale om gaverne!

Det er nemlig noget helt særligt at blive konfirmeret, for det er den første store mærkedag i et ungt menneskes tilværelse og en dag, der på mange måder markerer overgangen fra barn til voksen.

Det må gaverne på konfirmationsdagen selvfølgelig også gerne afspejle – enten som noget, konfirmanden kan gemme i mange år fremover, eller måske som en gave, der er lidt udover det sædvanlige. Men hvad vil så vække lykke på gavebordet?

Her får du 7 gode gaveidéer til konfirmanden:

1. En rejse

En rejse er ét af de dyrere gaveønsker og som regel forbeholdt konfirmandens mor og far. Men en rejse til et spændende sted - det kan fx være en storby i Europa - er en fantastisk god måde for jer som familie at tilbringe tid sammen på. Samtidig er det en god ”dannelsesrejse”, hvor I bogstavelig talt står midt i historien, kunsten og kulturen.

2. Et smykke

Smykker varer for evigt, siger en talemåde, og netop derfor er det også en oplagt idé på gavebordet. Vælg et fint smykke med et klassisk udtryk, som konfirmanden kan gemme – og måske endda selv give videre til sine børn en dag. Pandora er bl.a. kendt for at lave tidløse smykker med håndforarbejdede charms, armbånd, halskæder, ringe og vedhæng, der giver konfirmanden mulighed for at skabe sit helt eget stilfulde og personlige udtryk. Det betyder også, at hun selv kan købe nye vedhæng til sine smykker eller udvide sin smykkeserie med flere ting i samme serie. Og så er der god mulighed for at købe et smykke med en symbolsk værdi - for eksempel kan du købe et vedhæng med et familietræ eller med det klassiske kors, som kan tilføje en særlig dimension til den særlige dag. Scroll ned for at se et udvalg af Pandoras smykker nederst i artiklen.

3. Koncertoplevelse

Måske ved du, at konfirmanden er vild med et bestemt band eller artist? Så køb billetter eller et gavekort til en koncertoplevelse – det skal nok vække jubel på gavebordet.

4. Ting til værelset

Går konfirmanden op i boligindretning? Så kan du købe et fint litografi, et smukt spejl eller måske en smuk vase til værelset. Alt sammen ting, der kan gemmes og tages med videre i livet.

5. En klassiker indenfor litteraturen

Konfirmationen markerer overgangen fra barn til voksen, og derfor må der også gerne være gaver på gavebordet, der giver udsyn, perspektiv eller maner til eftertanke. Hvad med at give konfirmanden en klassiker indenfor dansk litteratur? Det er også et gaveønske, der kan følge konfirmanden gennem livet – fra hylden på teenageværelset til bogreolen i parcelhuset om mange år.

6. Teknik

Med al den teknik, vi omgiver os med i dag, følger også et hav af gavemuligheder. Et sjovt polaroidkamera, (som konfirmanden kan dokumentere hele sin konfirmationsdag med), eller et par lækre høretelefoner er gode bud på gaver i den genre.

7. Penge

Der er vist aldrig nogle konfirmander, der har brokket sig over at få penge i gave! Selv kan vi måske synes, det er en lidt kedelig gaveidé, men så kan udfordringen jo være at pakke pengegaven ind på en kreativ måde. Hvis du er lidt ferm på fingrene, kan du f.eks., folde sedlerne som en rose, et stykke tøj eller som små sommerfugle – der findes masser af vejledninger på nettet.

Se de tidløse og personlige smykker fra Pandora her:

Læs også