3 tips: Sådan kan du forebygge og reducere pigmentpletter
Annonce
Hudpleje

3 tips: Sådan kan du forebygge og reducere pigmentpletter

19. februar 2024
Annonce for L’Oreal
Pigmentforandringer er et af de mest almindelige hudfænomener, men hvad er det egentlig? Og hvordan kan du forebygge det? Her guider vi dig til, hvad du skal være særligt opmærksom på – og hvordan du kan reducere synligheden af de mørke pletter.
https://imgix.femina.dk/2024-01-24/logo_loreal_paris_n100noir.jpg

Vores hud er en billedbog fuld af spor og minder fra det levede liv. Pigmentpletterne og ujævnhederne fortæller historien om dengang solens varme stråler ramte vores ansigt, eller da hormonelle ændringer som en graviditet eller et akneudbrud blev en realitet.

Én ting er i hvert fald sikkert, de fleste af os kommer til at stifte bekendtskab med pigmentforandringer på et eller andet tidspunkt igennem vores liv.

Så hvis du er tvivl om, hvordan du beskytter og styrker din hud – så kan disse hudplejetips hjælpe dig godt på vej.

1. Nyd solens stråler – med forbehold

De fleste af os elsker at jagte en smuk og naturlig sommerglød. Desværre er det et faktum, at solens varme stråler hurtigt kan give bagslag.

Pigmentpletter opstår nemlig for det meste, når huden udsættes for al for meget sollys. Når solens stråler rammer huden, skaber huden melanin for at beskytte os mod UV.

Melanin er hudens naturlige farvestof, som normalvis sikrer os en smuk kulør – men hvis vi ikke har beskyttet huden med SPF, så risikerer man, at hudcellerne kommer på overarbejde, og producerer for meget melanin.

Når det sker, hober melaninen sig sammen, og det er altså her, at de mørke pletter kommer til syne på hudens overflade. Derfor er det uden tvivl en kæmpe fordel, hvis du forsørger at opholde dig i skyggen, når uv-indekset er højt.

Hvis du alligevel ikke helt kan dy dig, så er det en god idé at huske SPF, inden du bevæger dig ud i det gode vejr.

2. Husk SPF hele året rundt

Du har helt sikkert hørt det før, og det er der en rigtig god grund til. SPF er nemlig det perfekte skjold i kampen om at forebygge huden mod solens kraftige stråler – og det er ikke kun om sommeren, at det er aktuelt.

Heldigvis behøver det ikke at være besværligt at forkæle huden med den ideelle beskyttelse. Derfor kan du med fordel anvende en god fugtighedscreme med SPF som den sidste del af din hudplejerutine.

Hvis du leder efter den ideelle solbeskyttelse, så er den letflydende og fugtgivende Bright Reveal UV Fluid et rigtig godt bud. Med SPF50 har cremen nemlig til formål at forebygge solskader og alderstegn. Samtidig reducerer den synligheden af pigmentpletter, fordi den indeholder Niacinamid.

https://imgix.femina.dk/2024-02-07/femina.jpg

Psst... Bright Reveal UV Fluid har en kosmetoklinisk dokumenteret effekt. Efter en måned er mørke pletter synligt reducerede, og huden er mere jævn – og efter 12 uger er mørke pletter reducerede med 53%.*

Påfør et jævnt lag på huden hver morgen – og så er du ellers klar til at erobre dagen.

Læs mere om Bright Reveal UV Fluid her.

3. Niacinamid er nøglen

Men hvad gør man så, når skaden allerede er sket? B3 vitaminet Niacinamid er et vaskeægte vidundervitamin. Foruden dens effektive anti-age egenskaber, er Niacinamid nemlig også lidt af en superhelt.

Det skyldes, at Niacinamid er kendt for sin evne til at kunne fikse en masse forskellige hudproblemer som akne, rødme, rynker, trist hud og pigmentforandringer.

Derfor er Niacinamid uden tvivl et oplagt vitamin, når du ønsker at forebygge og reducere dine pigmentpletter.

Bright Reveal

Hvis du ønsker at blive klogere på, hvordan du kan implementere hudplejeprodukter med Niacinamid i din renserutine – så kan du med fordel dykke ned i L’Oreals nye hudplejeserie Bright Reveal.

De effektive produkter fokuserer på, hvordan du ved hjælp af en målrettet og effektiv hudplejerutine kan mindske og forebygge forskellige typer af pigmentpletter.

Læs mere om produkterne her – og lad dig inspirere af hudplejerutinen nedenfor.

Sådan kan du reducere og forebygge pigmentpletter

Bright Reveal er perfekt for dig, der ønsker at målrette din hudpleje og afhjælpe uønskede pigmentfejl. Følg de fire steps herunder for at beskytte din hud og reducere synligheden af pigmentpletter.

Før du starter, skal du sørge for, at huden er helt ren og renset fri for makeup. Herefter er du klar til at følge de forskellige steps.

Step 1: Serum

Et serum er hudplejens aktive indspark, der arbejder effektivt med hudens dybere lag. Derfor er et serum den ideelle start på din hudplejerutine.

Bright Reveal Serum har til formål at reducere synligheden af alle former for mørke pletter. Serummet fokuserer derfor både på solskader, aldersskader, aknemærker og alle andre former for pigmentering. Den plejende formel er spækket med gode og plejende ingredienser som Niacinamid og amino-Sulfonic Acid.

https://imgix.femina.dk/2024-01-24/4.jpg

Amino-Sulfonic Acid hjælper nænsomt med at eksfoliere huden og give en mere jævn hudtone. Serummet har som et kæmpe plus til formål at forbedre hudens glød – ligesom den afgiver ekstra fugt.

Serummets evner og resultater er klinisk dokumenterede. Efter en måned viste det sig, at alle former for mørke pletter var synligt reduceret, og at huden ser mere ensartet ud.

Sådan bruger du det: Påfør 2-3 dråber i ansigtet og på halsen hver morgen og aften.

Tip! Serummet kan også anvendes på hænder.

Læs mere om Bright Reveal Serum her.

Step 2: Ekstra beskyttelse

Hvis du skal opholde dig meget i solen, er det en god idé at supplere din dagcreme med Bright Reveal UV Fluid.

Bright Reveal UV Fluid er en letflydende og fugtgivende creme som forebygger solskader og alderstegn. Med SPF50 formår serummet at beskytte mod UVA og UVB, og så beskytter den desuden også mod fremkomsten af mørke pletter.

https://imgix.femina.dk/2024-02-07/femina.jpg

Bright Reveal UV Fluid har en kosmetoklinisk dokumenteret effekt. Efter en måned er mørke pletter synligt reducerede, og huden er mere jævn – og efter 12 uger er mørke pletter reducerede med 53%.*

Sådan bruger du det: Påfør hver morgen et jævnt lag på huden.

Step 3: Creme

Nu er du klar til at forkæle huden med en fugtgivende creme. Bright Reveal Day Cream består af UV-filtre og niacinamid, og så giver den masser af fugt.

Cremen kan både modvirke fremkomsten af alderstegn og mørke pletter – og så kan den meget vel være den direkte vej til en ensartet og strålende hud.

https://imgix.femina.dk/2024-01-24/1.jpg

Sådan bruger du det: Påfør cremen hver dag på et rent ansigt. Ved vedvarende eller intens ophold i solen bør du supplere med Bright Reveal UV Fluid.

Læs mere om Bright Reveal Day Cream her.

Step 4: Peel

Det fjerde og sidste step består af en aktiv og dybdegående hudpeeling, der kun skal anvendes om aftenen et par gange om ugen.

Bright Reveal Exfoliating Peel har her til formål at modvirke mærker efter akne samt forbedre hudtone og tekstur. Den effektive formel indeholder ingredienser som AHA, BHA, PHA og Niacinamide – og har til formål at give huden et fornyet og friskt look.

https://imgix.femina.dk/2024-01-24/2.jpg

Sådan bruger du det: Påfør et jævnt lag på med fingerspidserne, og lad det sidde i 15 minutter. Skyl grundigt af med lunkent vand, og fjern det overskydende produkt med en vatrondel. Fuldfør herefter rutinen med en fugtgivende ansigtscreme.

Psst... Morgenen efter skal du altid huske at beskytte din hud med solbeskyttelse.

Læs mere om Bright Reveal Exfoliating Peel her.

Hvis du implementerer de plejende formler, kan du se frem til en ansigtspleje, der både kan forebygge og reducere forskellige former for pigmentpletter.

* Den kosmetokliniske test blev foretaget over 12 uger på 76 personer.

Læs også