https://imgix.femina.dk/media/bb826024fd094d059791b37f2d463415.jpg
Stil

Hjemmestrik er den hotteste trend

5. januar 2011
af Lisbeth Madsen, Alive.dk
Foto: Colourbox
Salget af garn er fordoblet, fordi det er blevet trendy at strikke. Det er afstressende og meditativt, mener Feminas redaktør

Hvis du vil være med på den nyeste tendens, så skal du gøre som mormor og finde strikkepindene frem. Nordens største garnproducent, Sandnes, solgte for 10 år siden 27.000 kilo garn årligt til danskerne. I 2010 er tallet steget til 60.000 kilo. Det er en stigning på 112 procent, skriver Søndagsavisen.

Stigningen bliver bekræftet af indehaveren af håndarbejdsbutikken Stof og Råd i Helsinge.

- Det går virkelig stærkt i øjeblikket. Og det er både vores salg i forretningen og på nettet, der går rigtigt godt. Det er alle, der kommer ind for at købe garn. Forleden ekspederede jeg en ung gymnasiedreng, fortæller indehaveren Nina Nilsson til Søndagsavisen.

Strikkeopskrifter på nettet
Redaktør for Femina, Camilla Kjems, fortæller, at Femina også har indført moderigtige strikkeopskrifter i repertoiret, fordi man bemærkede tendensen.

- Vi kunne fornemme, at det begyndte at blive populært, så vi satsede og præsenterede vores læsere for det. Det endte med at blive klikket rigtigt meget på vores hjemmeside, og det har nu fået et selvstændigt menupunkt. Det er primært trendy strik, som vi lægger ud, siger hun.

Det er ren meditation
Hendes bud på, hvorfor hjemmestrik er blevet så populært, er, at vi i disse tider, har behov for at skabe noget selv

- Jeg tror, det bl.a. hænger sammen med finanskrisen. Vi har bevæget os væk fra forbrugersamfundet og fundet frem til nogle af de mere nære og familiære værdier og kan godt lide at skabe noget fra bunden, siger hun og fortæller også, at det kan fungere afstressende i en travl hverdag.
- Det er afslappende og meditativt i en stressende hverdag at sidde med sit strikketøj, siger Camilla Kjems.

Læs også