https://imgix.femina.dk/media/article/10.5085009a.jpg
Stil

Grib stilen: Model og stilikon Ashley Graham

3. februar 2016
af Nadia Laas Hansen
Der findes et væld af smukke og seje kvinder – både herhjemme og i det store udland. I hvert nummer af Q lader vi os inspirere af en af dem og hendes gode stil.
Hun har masser af gods på bagperronen, en fyldig barm og en dejlig blød mave. Og så er hun en eftertragtet model, der har prydet siderne i modemagasiner som Elle, Vogue og Harper’s Bazaar. Hun har været kampagnemodel for Levi’s og hitter stort som lingerimodel. 28-årige Ashley Graham har med andre ord været med til at rykke grænserne for, hvordan en succesfuld model kan se ud. Og så arbejder hun aktivt på at ændre kvinders kropsfattelse i en retning, hvor der er plads til mere forskellighed. For et par år siden stiftede hun gruppen ALDA sammen med fire andre kurvede modeller, der tager ud på skoler for at tale om, hvor vigtigt det er, at vi holder af det, vi ser i spejlet. Og det har selv FN fået øjnene op for. De har nemlig kontaktet gruppen med henblik på en paneldebat om kvinder og kroppen. Det er svært ikke at blive imponeret over den amerikanske model, der ligesom os mener, at det er vigtigt, at kurvede kvinder skal kunne klæde sig lækkert. ”Det er ikke sådan, at alle tøjmærker skal lave større størrelser, men hvis flere begynder at tænke over, hvordan en normal kvindekrop ser ud, er det et godt udgangspunkt for en forandring,” har modellen tidligere udtalt.

Rundere rollemodeller

Ashley Graham drømmer om, at der i fremtiden bliver plads til flere typer af kropslige rollemodeller. ”Unge piger har ikke meget at skele til, for kurvede kvinder er hverken på forsiden af bladene eller genstand for lige så meget opmærksomhed på de sociale medier som slanke kvinder. Se bare på Jennifer Lawrence, hun er mediernes idé om, hvad en kurvet kvinde er, og hun er jo lillebitte,” har Ashley Graham sagt i et interview. Den mørkhårede skønhed er ikke i tvivl om, hvor hun har sin selvtillid fra. Og svaret er en opfordring til altid at omtale kroppen i kærlige vendinger. Her er forklaringen: ”Min mor har aldrig sagt, at hun følte sig grim. Og derfor har jeg heller aldrig opfattet mig selv sådan.” Swipe igennem galleriet herunder for at shoppe Ahsley Grahams cool look

Læs også