Gør haven smuk med blomstrende pastelfarver
Stil

Gør haven smuk med blomstrende pastelfarver

23. april 2020
af Karen Elise, Lars Lindberg, Norske Bilder
Haven betyder meget for mange af os, og det er her, vi tilbringer meget tid, når sommeren endelig er over os. Skab harmoni i haven med bløde og rolige pastelfarver.

Afslapning med udsigt

https://imgix.femina.dk/havens-smukke-pastel-farver-11_0.jpg
En siddeplads under skyggefulde træer er skøn på en varm dag. Den klatrevillige klematis har en særlig evne til at nå op i øjenhøjde. Storblomstret klematis ‘Empress’.

En høj skønhed

https://imgix.femina.dk/havens-smukke-pastel-farver-6.jpg
Uanset om Digitalis purpurea optræder enkeltvis eller i flok, er den et smukt syn. Planten bliver op til en meter høj og får en blomsterstand med klokkeformede blomster. Findes som 2-årig og som staude.

Langvarig glæde

https://imgix.femina.dk/havens-smukke-pastel-farver-3.jpg
Helleborus er yndig ­og barsk. Dens sarte ydre afslører ikke, at den spreder glæde, mens resten af haven ligger i vinterdvale. De dukker op blandt visne blade, is og sne. LÆS OGSÅ: Kamelia - sådan får du de smukkeste blomster i haven

En flot variant af akeleje

https://imgix.femina.dk/havens-smukke-pastel-farver-9.jpg
Blomsterne er meget charmerende og dukker op på de mest uventede steder.

Nem og smuk

https://imgix.femina.dk/havens-smukke-pastel-farver-12.jpg
Allium eller prydløg er en nem plante, når den placeres rigtigt. Planten breder sig ved hjælp af sideløg og kommer igen år efter år. Den er særlig smuk, når den som her vokser i store kolonier. Prydløg trives bedst, når løgene lægges på et tørt og solrigt sted.

Insekternes favorit

https://imgix.femina.dk/havens-smukke-pastel-farver-1.jpg
Blomsterne hos bleg purpursolhat, Echinacea pallida, ligner en præstekrave med sine bagudbøjede kronblade. De virker stærkt tiltrækkende på mange af havens nyttige insekter.

Sjælden og yndig

https://imgix.femina.dk/havens-smukke-pastel-farver-10.jpg
Astilbe skiller sig ud fra naboerne med sine forgrenede, småblomstrende spir. De er særligt smukke, når sollyset filtreres af de florlette blomster. LÆS OGSÅ: 3.000 dahlia - i én have

Hængende stjerner

https://imgix.femina.dk/havens-smukke-pastel-farver-4.jpg
Krybende benved, Euonymus planipes, er smukkest om efteråret, når bladene bliver blegrøde i mange nuancer. Også frøene er meget dekorative og kan minde om hængende stjerner.

Skab stemning med farver

Farver er noget af det, der er sjovest at eksperimentere med på terrassen, på altanen eller i haven. Og farver er vigtige, når du vil skabe en stemning. Farvepaletten i uderummet påvirker os og sætter gang i kreativitet. I haven kan du skabe rum med forskellige udtryk, du kan lade malerpenslen danse på havemøblerne og bruge planter og buske til at give farver, så du får den stemning, du gerne vil have. Det kan sagtens blive farverigt, også selv om du vælger afdæmpede toner, pastelfarver råber ikke, og du har et lige så stort udvalg at vælge fra som i den mere højrøstede ende af farveskalaen.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også