https://imgix.femina.dk/media/e982fe35ad014119a5f0b4c1b4615d50.jpg
Stil

Forvandling: Fra gammel slagbænk til smart havebænk

10. maj 2012
af Sidsel Zachariassen og Signe Lund
Foto: Frederikke Heiberg
En slagbænk er både et hyggeligt element i haven og indenfor. Især hvis du finder en gammel charmerende en, der kan sættes i stand, så den passer til dit hjem og din stil. Se her, hvordan du forvandler din gamle slagbænk til en ny og smart havebænk
https://imgix.femina.dk/legacy/media/117886e205e14210a1b6482abb7c50b3.jpg

SLAGBÆNKEN FØR

Formen på den gamle slagbænk er skøn, men farven passede ikke til haven, og malingen skallede af.

SÅDAN FORVANDLER DU DEN GAMLE SLAGBÆNK TIL NY OG SMART HAVEBÆNK:

Slib så meget af den gamle maling af som muligt, og grund og mal den. Vær opmærksom på løbere, når du maler de mange udskæringer i ryggen. Vil du ofre pengene, kan du også aflevere den til sprøjtemaling hos en autolakerer.
Hynden er lavet af et stykke skumgummi efter mål og betrukket med slidstærkt stof fra Kvadrat. Vælg en tyk skumhynde, så siddekomforten bliver i top på din havebænk. Sy puder i tekstiler der matcher til din havebænk.

STEP BY STEP når du skal lave en havebænk
At male sin egen havebænk er ikke svært, men det tager lidt tid, hvis du vil gøre det ordentligt, og så det holder i længden.
Rengør: Vask grundigt og fjern smuds og snavs med et facade-rengøringsmiddel.
Rens: Skrab gammel, løs maling og træbeskyttelse af med en spartel eller et skrabejern. Slib skarpe kanter med slibepapir, så træbeskyttelsen kan hæfte ordentligt. Så undgår du, at det skaller af din havebænk senere.
Desinficer: Hvis træet har været angrebet af skimmel og alger, så brug et desinficeringsmiddel til at fjerne sporer, der på sigt kan udvikle sig til skimmel og alger.
Grund: Sugende og bart træ skal grundes, inden du maler, da det suger meget. Vær omhyggelig med endetræ, der kan suge meget fugt. Brug enten vand- eller oliebaseret maling til både grunder og maling.
Mal: Efter alt forarbejdet kan du nu begynde at male din havebænk. Når malingen er tør, skal du slibe og male igen. Gentag, til du synes, det dækker rigtigt. Det kan ikke svare sig at være doven og smøre et alt for tykt lag maling på. Det giver løbere, som du så skal til at døje med efterfølgende.

Puden er betrukket hosP.R.H. Møbelpolstring.
Malingen hedder 'Sølvgrå' fra Flügger

https://imgix.femina.dk/legacy/media/e48f28ac26f84784a5b14677043f29e3.jpg

TIP til havebænk
Vælg evt. et overfladebehandlet tekstil til din havebænk, så det nemt kan tørres af, når det bliver beskidt.

Vælger du puder, hynde og maling i samme farvetone, bliver det færdige udtryk på din havebænk mere stilrent.

Lav selv en skøn sengepuf

Læs også