https://imgix.femina.dk/media/5c674abe3a0a4f31982c09b85f9ad8cc.jpg
Stil

Forny garderoben og støt en god sag

22. august 2011
af Redaktionen
Aflevér dine gamle bukser hos din Signal-forhandler, og få en kontant rabat på 100 kr. til et par nye Signal-bukser. De brugte bukser sendes til Røde Kors, der bruger dem i deres hjælpearbejde

Signal og Røde Kors har indgået et bemærkelsesværdigt samarbejde, hvor formålet er at indsamle nogle af de brugte bukser, der alligevel samler støv i danskernes garderober. For at få så mange bukser som muligt giver Signal en kontant rabat på 100 kr., som indløses, hvis man køber et par nye Signal jeans eller pants. De brugte bukser sendes til Røde Kors, som bruger dem i deres hjælpearbejde.

- Ideen kom efter en intern snak om hvor meget tøj, vi havde hængende i vores hjemlige garderober, som vi aldrig fik brugt, fortæller Tine Lindhardt, Marketing Ansvarlig fra Signal.

- Det er jo paradoksalt, når der samtidig er et kæmpe behov for tøj i andre dele af verden - ikke mindst i katastrofeområder. Vi besluttede derfor, at vi ville forsøge at indsamle brugte bukser til fordel for Røde Kors.

For Røde Kors er indsamling af tøj en vigtig indtægtskilde. En del af tøjet sendes direkte til katastrofeområder, mens andet bliver solgt i Røde Kors genbrugsbutikker. Salg af tøj, sko og møbler indbringer hvert år Røde Kors et større millionbeløb.

100 kr. for de gamle bukser
- Man skulle mene, at vi alle sagtens kunne aflevere et par gamle bukser uden at få noget for det, siger Tine Lindhardt. Men vores erfaring er, at man gemmer tøjet, fordi hvad-nu-hvis-jegen-dag-får-brug-for-det. Omvendt viste det sig også, at man var villig til at skille sig af med tøj, hvis man fik penge for det. Derfor besluttede vi, at vi ville give 100 kr. i bytte for de gamle bukser, når man købte et par nye.

Trenden er i øvrigt kendt fra alle de private loppemarkeder, der popper op landet over, hvor folk velvilligt sælger ud af deres garderobe for at få plads (og råd) til nyt.

Lanceringen af samarbejdet falder sammen med efterårets nye kollektion af Signals jeans og pants.

- Med dette samarbejde påtager vi os et socialt ansvar, som er med til at gøre en reel forskel. Vi håber, initiativet vil tiltale alle, der gerne vil gøre en forskel og støtte en god sag, siger Tine Lindhardt.

Se nærmeste forhandler på signal-clothing.com

Læs også