https://imgix.femina.dk/media/article/1737-sovevaerelsesstilskift-prim.jpg
Stil

Før og efter: Sådan får du fransk hotelstil i dit soveværelse

21. september 2017
af Katrine Kaul | Kaul Production
Foto: Kristina Demant
Claras soveværelse trængte til en overhaling for at blive det rum, hun drømte om at bruge mange timer i hver dag. For ikke nok med, at hun skulle sove her, værelset skulle også fungere som et lille arbejdsværelse. Resultatet er blevet et poetisk og feminint rum, der fører tankerne hen på et lille fransk hotel.
Soveværelset var gammelt og slidt og ikke det indbydende rum, Clara syntes, det skulle være at sove i. Væggene trængte gevaldigt til maling, og gulvet havde haft tæppe på, som, da det blev pillet af, afslørede et gammelt brunt gulv. Gulvet kunne heldigvis nemt males, og den lysegrå farve, der blev valgt, fik hele rummet til at virke større og mere luftigt. Væggene er malet i en lys, ikke helt hvid nuance. Der er lidt varme i farven, der går godt i spænd med det afdæmpede tapet, der er sat op på nogle af væggene. Tapetet giver noget spil og dynamik i rummet, men uden at dominere for meget, hvilket er vigtigt i det lille rum. Clara havde brug for en lille arbejdsplads, der er blevet placeret foran vinduet , så hun kan få mest muligt daglys.
Få hotelstil i soveværelset – på den nemme måde
  • Et blødt tæppe at gå ud på minder om luksushoteller, hvor man ikke selv skal svinge støvsugeren.
  • Lav din egen, eller investér i en polstret sengegavl. Det gør sengen til en helt anden oplevelse.
  • Gør noget ud af gardinerne. Rulle- og mørklægningsgardiner er måske praktiske, men ikke særlig dekorative. Både lange og florlette gardiner og tunge velourgardiner har en flot effekt.
  • Tapet gør en forskel. Også bare på en enkelt væg. Det understreger, at dit soveværelse ikke bare er et nedprioriteret rum, men et sted, hvor du har gjort noget ud af indretningen, og hvor det er rart at være.

SE DET FÆRDIGE RESULTAT I GALLERIET HERUNDER

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også