https://imgix.femina.dk/media/article/1402_bhguide.jpg
Stil

Find den rigtige størrelse bh: Trin-for-trin-guide

25. februar 2014
af Charlotte Hallbæck
Har du gnavemærker på skuldrene? Eller svært ved at holde brysterne indenbords i din bh? Så er den gal med din bh størrelse. Læs her, hvordan du finder din rigtige bh størrelse (og får en meget flottere barm!)

Der er mere end én god grund til at få målt sin bh størrelse. For udover at din bh ikke kun vil føles mere behagelig at have på, så får du en smukkere barm, og dit tøj kommer også til at sidde meget bedre på din krop. Er du ikke klar på selv at finde din bh størrelse, tilbyder mange undertøjsbutikker faktisk også at gøre det for dig. Så det er mere et spørgsmål om blufærdighed.

Vil du selv kaste dig ud i det, er der tre elementer, der er vigtige: Du skal måle omkredsen på dine bryster, finde størrelsen på din skål samt tilpasse stropperne på din bh.

LÆS OGSÅ: Guide - sådan vasker du dine sarte bh'er

SÅDAN MÅLER DU DIN BH STØRRELSE:

1. Stå ret op og slap af i kroppen.

2. Brug et blødt og bøjeligt målebånd til at måle hele vejen rundt om din brystkasse. Du skal måle under brysterne og må gerne stramme lidt til, når du måler. Det tal, du får, er din bh størrelse. Det vil sige, at måler du tættest på 75 centimeter under brystet, skal du gå efter en bh med tallet 75 – måler du tættest på 80 centimeter, skal du en størrelse op.

3. Derefter skal du måle skål-størrelsen til din bh. Mål med målebåndet rundt om dine bryster på det sted, hvor de er størst. Her må du IKKE måle for stramt. Træk din omkreds UNDER brystet fra omkredsen HENOVER brystet. Forskellen mellem de to mål afgør din skålstørrelse til din bh.

12 cm. = A-skål
14 cm. = B-skål
16 cm. = C-skål
18 cm. = D-skål
20 cm. = E-skål
22 cm. = F-skål

LÆS OGSÅ: 7 do's and dont's til plussizestørrelser

Gode råd til at finde den rigtige bh:

- Når du tager din bh på, skal du bøje dig forover og lade brysterne falde naturligt på plads i skålene.

- Tilpas derefter din bh ved at lægge brysterne ordentligt på plads i bh’en med hænderne, så brystvorten er placeret i midten af skålen.

- Husk, at midterstykket på din bh skal ligge helt ind til dit brystben.

- Tjek, at skålene ikke er løse eller rynkede, eller omvendt, at din bh gnaver i skuldrene.

- Tjek også at skålen omfavner hele brystet – der skal ikke være buler, hverken foroven eller i siderne.

Læs også