https://imgix.femina.dk/media/article/1438-efteraarstendenser-faerdig.png
Stil

Fem modetendenser til efteråret

24. september 2014
af Liv Barfoed, redigeret af Karen Munk Ebbesen
foto: Stine Heilmann
Efteråret er for alvor på vej, og det er blevet tid til at finde det varmere tøj frem. Men hvilke tendenser er in til efteråret? Få svaret her.

Vejret er blevet koldere, og vinden stærkere. Efteråret er over os, og en ny modesæson er skudt i gang.

Der skal både tænkes i mønstre og farver dette efterår. Men hvad skal man helt præcist gå efter? Vi har samlet de fem mest markante tendenser.

1. Dyreprint

Dyreprint er blevet en evergreen, så det er noget, du roligt kan investere i. Det nye er, at man kan blande forskellige dyrearter - så længe de har samme farveholdning.

2. Inspiration fra efterårsløv

Efterårets farveskala spænder fra det grønne over petrol til gyldne toner. Karrygul og petrol er på vej tilbage i modebilledet, og de er begge flotte sammen med både grå, bordeaux og alle blå og grønne nuancer.

3. Mørkeblå farver

Alle blå farver, men især den dybe og mørke er fremherskende her i efteråret. Den kan bruges ultrafeminint med blonder og fin silke eller mere afslappet med strik og uldjakker mikset med jeans.

4. Pasteller

Vinterpasteller skal bruges med omtanke, så du ikke bliver for piget at se på. Du skal ikke bruge de bløde farver fra top til tå, men bør i stedet mikse med kontrastfarver og rå materialer.

5. Grafiske mønstre

Det grafiske look er en god investering. Det er superhot i denne sæson, men er også en klassisk stil, der altid kan bruges. For at fuldende looket kan du kombinere med markante briller.

Få inspiration til, hvordan du kan følge tendenserne i galleriet øverst i artiklen.

Læs også