Jeans-trick
Stil

Farmor-trick er gået viralt: "Nu passer mine jeans"

27. september 2022
Af Aino Oxblod
Foto: TikTok
Vi er nok flere, der har et par jeans i skabet, der enten strammer i livet, eller som slet ikke kan lukke. Nu deler en kvinde sin farmors simple trick, som får jeansene til at sidde perfekt. Tricket lyder måske skørt, men det virker, fortæller hun.

Vi kender alle, når enten nye eller gamle jeans er lidt for små og ikke sidder behageligt længere. Der er ikke noget værre, når jeans strammer om lårene og maven.

Men kan man overhovedet redde jeans, der er for små?

Et klip på TikTok er gået viralt, hvor en kvinde deler et gammelt trick, som hun har lært af sin farmor. Og hun siger, at det fungerer perfekt.

– Jeg købte disse jeans i går i str. 40. De var brugte, så der var ikke mange størrelser at vælge mellem, og jeg plejer at bruge str. 42.

– Jeg snakkede med min farmor om jeansene, og hun sagde “Har du været i bad med dem på endnu?”, fortæller Lily Schoknecht i TikTok-klippet, der også er blevet bragt af The Sun.

Lily Schoknecht fortsætter:

– Jeg svarede: “Hva? Nej, jeg er ikke gået i bad i mine jeans på. Hvad taler du om?”. Men hun sagde: “Bare stol på mig. Gå i bad med dem og gå rundt i dem derhjemme, så du strækker dem ud, og lad dem derefter lufttørre. Læg dem ikke i tørretumbleren”, siger hun.

Så godt virker jeans-tricket

Lily Schocknecht gjorde, som hendes bedstemor sagde – hun tog jeansene på og badede i dem, så de var gennemblødte.

Derefter havde hun dem på et stykke tid, inden hun satte dem ud til at lufttørre natten over. Da jeansene var tørre, passede de pludselig perfekt.

Du kan se videoen med Lily Schoknecht herunder.

– Jeg ved ikke, om folk ved det her, men ja, nu passer de. Jeg kunne passe dem i går. Årets bæredygtighedstrick – bad i dine jeans og stol på processen, siger hun i videoen.

Klippet er blevet set over 4 millioner gange og har modtaget tusindvis af kommentarer.

“Jeg har flere jeans, jeg skal gøre det her med,” skriver en person.

“Jeg kan huske, at en tante fortalte mig, at hun sad i badekar med jeans på for at få dem til at passe,” skriver en anden.

“Tør alt i luften! Du vil mærke, at tøjet krymper mindre og slides mindre,” råder en person.

Artiklen blev udgivet første gang på femina.se. Dette er en redigeret version.

Læs også