https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/08/33/1333-faa-mere-ud-af-din-garderobe/1333-stylechange-copy.jpg
Stil

Få mere ud af det tøj du allerede har i skabet

13. august 2013
af Trine Fisker, SØNDAG, Aller Media
Synes du heller ikke at du har særlig meget tøj i skabet selv om der faktisk hænger ret meget? Her får du stylistens råd til, hvordan du får en ”ny” garderobe af det tøj, du allerede har i skabet

Mange kvinder står morgen efter morgen foran tøjskabet og kan blot konstatere, at de ikke rigtig synes, at de har noget tøj at tage på. Og det på trods af at der faktisk er ret meget tøj i skabet.

- Man har en tendens til at sætte tøj sammen på en bestemt måde. Måske er det købt som et sæt eller også er det bare blevet en vane, at tage lige netop den bluse på sammen med de bukser. Men det låser faktisk folk fast og er i virkeligheden en af grundene til at vi ender med en tøjkrise, forklarer stylist Liselotte Thygesen der ejer stylechange.dk og arbejder for BTX, der står for fem stærke brands: Jensen, Ciso, Brandtex, IMITZ og Signature.

Få 5 tips til at klæde dig minimalistisk uden at blive upersonlig og kedelig, her

På SØNDAG - Forkæl dig selv" bliver du præsenteret for tøj fra alle de fem brands. Her vil du også kunne møde stylist Liselotte Thygesen, der giver gode råd til, hvordan du bedst kan udnytte din garderobe.
I stedet for at tage de kombinationer man plejer at gå med, skal man begynde at tænke på hvordan man kan kombinere tøjet på en anden måde, lyder rådet fra Liselotte Thygesen.

Læg tøjet på gulvet og opdag "nye" sæt
Men man kan ikke skabe sig det nødvendige overblik ved at åbne skabet og kigge på tøjet.
- Det er simpelthen for uoverskueligt. I stedet skal man lægge sit tøj ud på gulvet, så man kan se det. Du vil helt sikkert se, hvordan der er nogle ting, der faktisk passer sammen på kryds af tværs, siger Liselotte Thygesen og fortsætter:

- Faktisk er der mange, der vil opleve, at de føler at de får en ny garderobe med det tøj der i forvejen hænger i skabet, siger hun.

Lav en liste over de "nye" sæt
Vil du være sikker på, at du kan huske, hvordan du kan bruge dit tøj på nye måder, så anbefaler Liselotte Thygesen at du laver en liste over de nye sæt.

- Listen kan du hænge i din garderobe, så kan du hele tiden huske, hvad der matcher. Du kan også søge inspiration i listen, hvis du en morgen står foran skabet og ikke ved hvad du skal tage på, siger hun.

Gør dit skab overskueligt
En anden ting, der kan hjælpe dig med at undgå tøjkrisen er hvordan du rent faktisk har organiseret dit tøj.

- Du kan enten hænge tøjet i farver, som starter med de lyse farver og slutter med de mørke. Et alternativ er at du sorterer dit tøj i kategorier, så du hænger alle kjolerne sammen, ligesom blazerne, bukserne og skjorterne hænger for sig, siger Liselotte Thygesen og understreger, at det handler om overskuelighed.

Hvilken kropstype er du? Find din type på femina.dk, og se, hvilket tøj der fremhæver dine fortrin og skjuler skavankerne

Shop amok med en rabatkode til Vila – Med en rabatkode får du store rabatter og råd til endnu mere – Find din rabatkode her vila rabat

Læs også