Sandaler
Stil

Du havde nok sådan et par sandaler, da du var barn. Nu er de altså tilbage igen

16. maj 2023
Af Rose Maria Boelsmand
Foto: Jesper Sunesen
De kaldes "fiskermandssandaler", og den uventede sandal-trend kommer nok til at dominere dit sommerlook.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Praktiske sko har virkelig et *moment* lige nu: Fa Salomons vandre-sneakers til far-sandaler, Birkenstock Boston-clogs og Crocs. Men hvad nu hvis vi siger, at dit sommerlook står til at få en praktisk opgradering, der overgår alle forventninger?

De seneste år er der nemlig sket det, at de notoriske "fiskermandssandaler" – altså flade sander, typisk i læder, med remme, der indrammer forfoden som en hybrid mellem en sandal og en lukket sko – har vundet indpas i de smarteste garderober samt hos brands som Marni, Ganni og Chloé.

Sandaler
Copenhagen Fashion Week Saks Potts Streetstyle, SS23

Og der er stor chance for, at du allerede har haft fusserne i sådan et par før – men det var nok dengang din alder blot var på et decimal. Og du havde nok ikke forestillet dig, at det var noget, du skulle finde dig selv i igen.

Men sådan er det jo typisk med moden. Man tror man har prøvet alt, og ved hvad man i hvert fald aldrig vil kaste sig ud i – lige indtil man hopper i med begge ben. Eller fødder i denne sag.

Fiskermandssandalerne kan lidt det samme som chunky sneakers og farsandaler. Altså give et ellers forfinet outfit fodfæste på en måde, som en let sandal eller pæne sko med hæle ikke kan.

Men modsat de ofte lidt overlagt klodsede farsandaler, så er mange fiskermandssandaler lette og relativt elegante, trods deres praktiske natur, og egner sig til stort set alle anledninger, da læderremmene dækker over tæerne og dermed tager det meget casual udtryk, som bare tæer nu engang giver, ud af ligningen.

Prøv at sætte sandalerne sammen med en yndig sommerkjole tilsat en stråtaske og store solbriller for det perfekte ferie-look, og brug sandalerne i overgangssæsonenerne med fine strømper i til dine favoritbukser.

Få inspiration til dine sommersandaler her:

Angulus

Denne artikel blev første gang bragt af ELLE.dk. Dette er en redigeret version.

Læs også