diy køkkenstilskift
Stil

DIY: Køkkenstilskift

5. september 2013
af Kaul Production
Tag med på det ultimative køkkenstilskift og drøm dig langt væk til parisiske hybeler i Marais-kvarteret, med ægte fransk bistrostemning, originale hvide metrofliser, sorte, sexede gulve, vintage-jernstole og en dekadent polstret sofa i hjørnet. Vi har udsat et gammelt, udpint 80’er-køkken på Østerbro i København for en køkkentrans-formation af de helt store og skabt ægte fransk køkken-dekadence for næsten ingen penge.

Opgaven ...
Køkkenet var udpint, da familien overtog deres nye lejlighed. Gamle korkgulve og en mærkelig fordeling af elementerne, og rummet var ikke særlig hyggeligt; faktisk syntes familien ikke, de hverken havde lyst til at lave mad eller spise i køkkenet. Noget måtte gøres, inden de flyttede ind!

Det drømte vi om ...
Familien elsker Paris og hele stemningen og ønskede sig et køkken, hvor man for en stund kunne føle sig hensat til en gammel, charmerende lejlighed i Paris. Ideerne var noget med fransk bistrostil, noget sort og noget burlesk i stilen – det måtte gerne være utraditionelt og modigt og have et stænk af dekadence, som kun parisere kan gøre det!

Udfordringer ...
Køkkener er en af de dyre udskrivninger, så udfordringen var at lave noget, der ikke kostede en formue og samtidig kunne ende med et køkken, der så lækkert og indbydende ud. En anden udfordring var at få køkkenet til at virke mere rummeligt og hyggeligt, og samtidig bibeholde pladsen til opbevaring.

Det gjorde vi ...
En stor del af det gamle køkken skulle rives ned. Først rev vi fronterne ned, og også det store køkkenmodul med tilhørende overskabe måtte ned. Ned kom også den gamle bordplade og vask. Det gamle korkgulv skulle af, så vi kun havde grundmodulerne tilbage. Væggene blev rettet op og malet med Farrow and Balls varme hvide farve ”Pointing”. Gulvene blev slebet ned og fik Junckers ”Spicy Peber”-olie og lak. Den gamle køkkendør fik sin egen personlighed med Dyrups fine grå-brune farve ”Torden”. Nyt induktionskomfur og fin cremefarvet ovn fandt vi i Ikea. Det sorte brydes med porcelænsvask fra Ikea. Bordpladen i eg fik vi fra Homeworks, forskåret til vask, komfur, hjørner og kanter. Vi har bejdset den med træolie fra Frydensberg i sort olie, så den ligner røget eg. Fliser i ægte fransk bistrostil fandt vi hos Silvan, de hedder Metro Glossy og er nemme at sætte op – specielt hvis man, som vi, har valgt at sætte dem op uden fuge imellem. For at få nok køkkenplads og give noget stemning har vi sat vitrineskabe op fra Ikea, også Ramsjö, som man kan se porcelænet igennem. På Ikea-køkkenet har vi sat Barcelona-lædergreb på fra Frost Design i sort læder. Da grundmodulerne, vi havde i forvejen, ikke passede helt på alle skabe, har vi sat ekstra læder ind på højskabene, det giver sammenhæng og sjov effekt. På endevæggen mellem bordplade og højskab har vi malet med tavlelak, som man kan bruge til huskelister eller små kærlige beskeder.

Nyt køkken for under 25.000 kr.
Gulve, vægge og dør 3.000 kr.
Køkkenmoduler, Ramsjö, Ikea 7.500 kr.
Induktionskomfur, Ikea 1.495 kr.
Ovn, Ikea 2.299 kr.
Vask, Domsjö, Ikea 679 kr.
Køkkenarmatur, Silvan 1.049 kr.
Greb, Frost Design 2.100 kr.
Bordplader, Homeworks 4.500 kr.
Metro Glossy-fliser, Silvan 1.695 kr.
Total 24.317 kr.

LÆS OGSÅ: Stor guide til hvordan du kan opnå dine køkkendrømme

Læs også