https://imgix.femina.dk/media/article/forside_2.jpg
Stil

DIY: Indret med dine rejseminder

22. august 2016
af Signe Munk Lund
Sommerferien er ved at være forbi for de fleste af os, og nu venter arbejdet og hverdagen igen. Forlæng din ferie og den søde stemning ved at gemme dine rejseminder på en måde, så man ser dem ofte. Her er 5 kreative idéer til hvordan.

Af Nadja Wehlitz

https://imgix.femina.dk/rejse03.jpg

Kortlægning

Har ferien stået på roadtrip rundt i Danmark, Sydeuropa eller et andre, eksotiske steder, er dette idéen for dig. Find et flot landkort og sy ruten, I har rejst, ind på kortet med tynd brodergarn. Sæt kortet i ramme, og supplér evt. med fotos fra forskellige stop på turen. På billedet: Brodergarn fra Panduro Hobby. Tjek Nordisk korthandel for lignende kort.
https://imgix.femina.dk/rejse07.jpg

Scrapbog

Scrapbogen er en klassiker, men det gør den ikke mindre god – både når du vil mindes din egen ferie, og når du skal give dine erfaringer videre til andre. For at scrapbogen ikke skal blive en uoverskuelig opgave, når du kommer hjem, er det en god idé at starte på den, allerede mens du er af sted. Skriv små dagbogsnotater, gode tips til seværdigheder, shopping, spisesteder og gem relevante kvitteringer, kort osv. Sæt evt. små posters i siden og inddel den i emner – så er det nemmere at finde det, du leder efter en anden gang.
https://imgix.femina.dk/rejse06.jpg

Skattekiste

Har du ikke brug for at kigge på dine ferieminder jævnligt, og vil du gerne have dem samlet ét sted, kan du gemme dem i forskellige æsker eller gamle dekorative kufferter som her. Lægger du kufferterne oven på hinanden, har du tilmed skabt et lille bord. På billedet: Kufferter fra Boheme Hjem, sort knage fra Trævarefabrikernes Udsalg.
https://imgix.femina.dk/rejse05_0.jpg

Hemmelige æsker

De ligner bøger, men er hule æsker med plads til alt, fra kvitteringer og billeder til småting og rejsefund. Mal æskerne og skriv på ryggen, hvilken rejse eller hvilket minde der gemmer sig indeni. Vi har brugt en stencilskabelon.

På billedet: Æsker og maling er fra Panduro Hobby, den lille vase – her brugt til blyanter – er fra Anne Black.
https://imgix.femina.dk/rejse02.jpg

Billedguirlande

Fysiske billeder er en sjældenhed i vores digitale tidsalder, og derfor synes vi også, det er så fantastisk, når vi endelig tager os sammen og får lavet dem. Bestil en hel stak hos din lokale fotomand eller på nettet og hæng dem op i en wire eller kæde med små klemmer. Det er nemt at skifte ud, når nye oplevelser kommer til.

TIP: Du kan også bruge klemmerne til billetter, strandfund eller andre ting, der vækker minder om din ferie.

Flere DIY-projekter: 5 kunstværker du selv kan lave

Læs også: Sommerhus i grafisk og romantisk stil

Læs også