https://imgix.femina.dk/media/article/forsiden_0.jpg
Stil

DIY: 4 kreative tavler, du selv kan lave

8. februar 2017
af Signe Munk Lund
Har du styr på, hvad du, manden og ungerne skal, og hvad I mangler i køleskabet? En praktisk tavle giver et godt overblik og hjælper med at holde styr på familielogistikken. Her er 4 kreative tavler – vælg den idé, der matcher jeres behov, og kast dig ud i et DIY-projekt. Det er nemmere, end det ser ud til ...
Af Pernille Albers Foto: Skovdal & Skovdal/Lena Staal
https://imgix.femina.dk/femina-02.jpg

Kork og klemmer

En hurtig måde at lave en opslagstavle på er ved at købe en korkplade. Pimper du den med metalplade i trådmønster, får du dit helt eget cool udtryk. Du skal bruge: - Tyk korkplade - Metalplade med huller (messing) - Messingkroge - Forskellige klips - Messingæske Sådan gør du: Bor din korkplade op på væggen. Klip en metalplade i den størrelse, du ønsker. Brug en pladesaks, der kan klippe i metal. Bor metalstykket på korkpladen – lad det sidde med en anelse afstand, så klips kan stikkes ind under kanten. Montér klips og evt. en lille beholder til blyanter. På billedet: Korkpladen er købt på Kork24.dk. Metalplade og små messingophæng er fra Bauhaus. Lampe fra Made by U. Messingæske og -klemme fra Bloomingville. Sorte klips, messingkontorklips, vase og metalsaks fra House Doctor. Den orange kande er et loppefund. Æsker fra Hay. Væggen er malet med farven Kora 0540-y75r og bordpladen med Quartz Pink 2493, begge fra Jotun.
https://imgix.femina.dk/femina-03.jpg

KALENDER PÅ KROG

Brug clipboards til at lave en kalender til hele familien. Hæng dem op et centralt sted i huset, så I har styr på, hvad I hver især går og laver. Du skal bruge: - Clipboards - Metalstang - S-kroge - Kalendersider (én pr. måned. Kan printes fra nettet) Sådan gør du: Montér S-kroge på dine clipboards. Hæng en stang på væggen, hvor clipboardene kan hænge. Print kalendersiderne ud – ét ark pr. familiemedlem eller ét ark pr. måned. Placér dem i clipboardene. På billedet: Malet Y-stol fra Wegner. Kasser fra Hay. Clipboards fra Ferm living. Metalstang og S-kroge fra House Doctor. Væggen er malet med Peach 0530-y45r fra Jotun.

https://imgix.femina.dk/femina-04.jpg

MAGNETER PÅ TAVLEN

Der findes et hav af tavlelakmalinger, som du kan skrive med kridt på. Kombinerer du det med magnetmaling, har du en tavle med flere funktioner. Du skal bruge: - Blød masonitplade - Magnetmaling - Tavlelak - Magneter Sådan gør du: Mal først masonitpladen med magnetmaling – gerne 2-3 gange. Mal derefter med tavlelak, til den dækker pænt og jævnt. Lav evt. dine egne magneter, eller køb nogle dekorative nogle, der pynter på tavlen. På billedet: Flower Pot-lampe fra &tradition. Kuglepensholder fra Hay. Magnetmaling og tavlelak er købt i Foliehuset.dk. Messingspray fra Bauhaus.

https://imgix.femina.dk/femina-05.jpg

KÆMPEKARDUS

En kæmpe tavle, der både kan brues til ugens indkøbsseddel, som brainstorm-map eller til at tegne på. Sæt en hel rulle papir op, og rul den ud, efterhånden som den bliver brugt. Du skal bruge: - Plade (mdf) - 1 bræt eller lidt trærester - 1 rundstok - 2 knopper i messing - 1 messingskinne - 1 rulle karduspapir Sådan gør du: Mal pladen. Skær et bræt, så det er lidt længere end papirrullen. Og skær to små stykker træ til siderne. Bor huller til rundstokken i de to sidestykker. Sæt siderne fast på brættet ved at skrue dem i bagfra. Bor hele holderen op på pladen. Placér papirsrullen ved hjælp af rundstokken. Luk med to messinggreb (her er der skruer i, som blot skrues ind i rundstokken – på den måde kan den skiftes). Montér messinglisten nederst på pladen, og sæt papiret fast bag den. På billedet: Messinggreb og urtepotteskjuler i papir fra House Doctor. Rundstok, messingskinne og brædder fra Bauhaus. Pladen er malet med farven Quartz Pink 2493 og væggen med 0540-y75r fra Jotun. LÆS OGSÅ: Se mere her:

Læs også