https://imgix.femina.dk/media/88586a51262e47e5b693a7719b47c1f6.jpg
Stil

Danske kvinder ejer gennemsnitligt 24 par sko

2. november 2010
af Redaktionen
Kilde: Magasin
Er stiletter og støvler også værdifulde samlerobjekter i dit klædeskab? Ifølge en ny undersøgelse ejer danske kvinder ejer i gennemsnit 24 par sko


At kvinder har mange sko i skabet er vel knap nogen hemmelighed - men nu sætter en omfattende undersøgelse konkrete tal på fænomenet. Stormagasinet Magasin har spurgt 8857 kvinder fra hele landet om, hvor mange sko de egentlig har derhjemme. Og det er ikke så få.

Det omfattede talmateriale afslører, at danske kvinder i snit ejer 24 par sko. Hele 27,4 procent har endda mere end 25 par, mens en halv procent er i liga med Carrie fra Sex & The City og gemmer mere end 100 par sko i garderobeskabet, under sengen og i entreen.

Undersøgelsen viser desuden, at kvinder med små fødder har flere par sko end deres kønsfæller i de store størrelser: Kvinder med skostørrelse 38 eller mindre har i snit hele 25 par sko, mens kvinder, som bruger størrelse 39 og derover, nøjes med 22 par fodtøj.

De seneste salgstal fra Magasins skoafdelinger over hele landet viser dog, at kvinder med større fødder tilsyneladende arbejder på at indhente det tabte. Således er salget af Magasins egne skomærker i størrelse 40 og derover de seneste par måneder steget med mere end 20 procent i forhold til samme periode sidste år.

"Det er særligt de højhælede pumps, der sælges mange af i de store størrelser", fortæller Magasins indkøbsdirektør Margrethe Dal. "Salget af pumps i størrelse 40 og derover er steget med hele 27 procent, og vi udvider hele tiden sortimentet for at følge med efterspørgslen".

Den højhælede tendens bekræftes af modeskribent og kommunikationschef på Kunstindustrimuseet, Nikolina Olsen-Rule: "Stiletterne har for længst indtaget en fast plads i de danske kvinders hverdagsgarderobe. I modsætning til tidligere tider, hvor pumps mest har været anvendt til festlig brug, er det i dag mere acceptabelt at bruge de høje hæle i fx arbejdssituationer - uden at man føler sig udstillet. Også selvom man ikke har en lille Askepot-fod."

Gennemsnitligt antal sko hos danske kvinder, fordelt på landsdel:

København

Sjælland

Fyn

Sønderjylland

Midtjylland

Nordjylland

24

24

22

24

23

23

Undersøgelsen er gennemført som en webbaseret spørgeundersøgelse blandt Magasins kortkunder.

Læs også