https://imgix.femina.dk/media/9d40681bacc54114bea01988f2ec84cb.jpg
Stil

Casual på høje hæle

6. marts 2009
af Kirsten Holts og Birgit Axelsen
Foto: Stig Lerche
Birgitte skal fremhæve sine ben - gerne med høje hæle

Birgitte efter

BIRGITTES PROBLEM
At jeg ikke er så høj, og det får nemt tøjet til at se sjosket ud!

SÅDAN LØSTE VI DET
Det vigtigste er at vælge de helt rigtige længder på kjoler og nederdele. Kjole til sko med hæl skal være lige til knæet og kjole over bukser over knæet.

Fakta om Birgitte

 • NAVN: Birgitte Kabel
 • ALDER: 41 år
 • BOPÆL: Nørrebro i København
 • JOB & UDDANNELSE: Uddannet journalist og informationsmedarbejder i Red Barnet
 • INTERESSER: At danse salsa, argentinsk tango og at meditere
 • MIN STIL: Farverig og luksushippie
 • HØJDE: 163 cm
 • VÆGT: 60 kg
 • TØJSTØRRELSE: 38-40
 • JEG SKAL FREMHÆVE: Mine ben - gerne med høje hæle. Og min dekolleté og barmen i empiresnit
 • BIRGITTES PROBLEM: At jeg ikke er så høj, og det får nemt tøjet til at se sjosket ud!

Frakken kan du bruge hele året. Den er fra CCDK til 1.099 kr. De sorte stretchbukser koster 600 kr. fra Philosophy Blues Original. Inderst en silkerib fra Rosemunde til 349 kr. Kashmirtørklædet er fra Life Is... til 995 kr. Læderbæltet er fra Philosophy Blues Original til 1.000 kr., og støvlerne er Birgittes egne.

Chiffonkjolen er fra CCDK til 799 kr., og smykkerne er fra DHipt til 279 kr. for halskæden og 499 kr. pr. stk. for armbåndene. Lakskoene er fra Rocket Dog til 499 kr.

MAKEUP
Birgitte har en kombineret hudtype med tendens til lidt fedtet midterparti (T-zonen), fastslår makeupartist Manizh. Birgitte plejer sin hud fint, men skal være opmærksom på ekstra fugt og pleje, så huden opretholder en god balance og ikke lader sig udtørre. Der lægges en let makeup med concealer ved øjnene og let foundation på resten af ansigtet fra Jane Iredale, en makeupserie, der er baseret på naturlige mineraler. Øjenmakeuppen består af lys grundskygge på hele låget op til brynet og en mørkere skygge i globelinjen og yderste øjenkrog. Der blendes med en svag blommebrun skygge i det yderste øjenlågsparti, så alle overgange får et soft og lækkert look. Øjenpartiet "løftes" optisk med den helt lyse skygge i inderste øjenkrog og op mod brynet. Brynene får lidt ekstra farve med en svagt brunfarvet øjenbrynsmascara, og vipperne får flot længde og definition med sort mascara. Ansigtet får glød og varme med lidt solskinspudder på kinderne, inden læberne tegnes op og får smuk farve med lipgloss.

KØNNE KRØLLER
Birgitte har de skønneste naturlige krøller, som hun er ganske glad for. Sanne fra Plan B foreslår derfor, at farven friskes op og gøres mere levende og glansfuld med reflekser i tre forskellige lysere nuancer, hvoraf den mest dominerende er en karamelbrun, med de lysere partier på toppen. Der klippes mere luft og lethed ind i frisuren ved at lette de nederste længder i differentierede partier, så krøllerne rigtig kommer til deres ret. Pandehåret får lov at få lidt mere tyngde, så det fylder lidt mere foran i ansigtet. Ved stylingen bruges Redken Rewind Styling Paste i det fugtige hår inden føntørring med diffuser. Den geléagtige stylingpasta gnides ind i håret, inden det snos rundt som en lang slangekrølle. Softstylingen sikrer krøllernes flotte definition, så krus undgås. Som ekstra støtte til krøller, der ikke vil makke ret, kan man lige rette dem til med et stylingjern, foreslår Sanne, der også bruger det til at glatte pandehåret igennem med.

ADRESSELISTE

Hår: Plan B, Store Strandstræde 11, Kbh K, tlf. 3393 3380,www.frisorplanb.dk
Hudpleje og makeup:Insight Cosmetics/Darphin Paris, tlf. 3332 3322, Jane Iredale,tlf. 8672 5800.
CCDK, tlf. 6310 8200.
Rocket Dog, tlf. 7022 4770.
Philosophy Blues Original,tlf. 8742 8600.
Rosemunde,tlf. 3964 0190.
Life is ,www.life-is.dk
DHipt,tlf. 2222 4111.

Læs også