https://imgix.femina.dk/1536-koekkentrends-prim.png
Bolig

Tre hotte køkkentrends

3. september 2015
af Pia Olsen/Living Stories
Det bugner med køkkennyheder. Hent inspiration i en af tidens tre hotte køkkentrends og udpluk dine favoritter på menuen, som strækker sig fra nordisk enkelhed over industrielt look til luksuriøs nostalgi.

INUDSTRIELT VS. NATUR

Den rå industrielle stil holder stadig, og trenden bliver nu sat i skak af naturens skatte som grønne planter og mørke træsorter.

https://imgix.femina.dk/1536-koekkentrends-1.png
Køkkenet Next er et minimalistisk og grebsløst design med industrielle linjer, der sætter fokus på funktion og effektivitet i køkkenet. Den viste opstilling, eksklusive armaturer, vask og hvidevarer, koster 11.708 kr. hos HTH.

Sådan får du stilen

Vælg elementer som for eksempel din bordplade, morter og opbevaringskrukker i rå natursten som mørk granit, beton eller rustfrit stål, der alle understreger det industrielle look. Gå efter et køkkendesign, der er så funktionelt og stilrent som muligt – det vil sige uden krummelurer og pynterammer. Find gamle fabrikslamper på Genbyg.dk, eller gå efter nyproducerede lamper med fleksible arme, så du kan få lyset derhen, hvor du ønsker det. Lad dine krydderurter stå fremme – lav evt. planteophæng af sjove dåser. Tilsæt grønne nuancer via viskestykker, gulvtæpper og accessories for at give liv til det rå look. Indret med et gulv i genbrugstræ, eller lav alternativt dit eget spisebord af gamle gulvbrædder.

SE OGSÅ: Det store køkkengalleri

LUKSUSRIØS NOSTALGI

Forkæl dit køkken med et gråt tone i tone-look og luksuriøse elementer af gyldne metaller. Tilsæt designklassikere med organiske former og mønstre a la parisienne for at give rummet et mere feminint touch.
https://imgix.femina.dk/1536-koekkentrends-6.png
Køkkenet Tinta er skabt i et så lækkert design, at du helt glemmer, at du skal lave mad. Designet er oplagt til dig, der ønsker at få en integreret løsning, hvor kun de mest lækre eyecatchers står fremme. Køkkenet har alu-kanter, som kan skiftes efter behov, når du vil give dit køkken en ny farve. Den viste opstilling, eksklusive hårde hvidevarer og armaturer, koster 28.610 kr. hos Kvik.

Sådan får du stilen

Metaller er et must. Indret med lamper, armaturer, greb og opbevaringsæsker i messing og guld. Mikser du flere grå farver på for eksempel vægge, skabe og lofter, opnår du et harmonisk tone i tone-look. Gå efter matte overflader til at give de blanke metaller kontrast, for eksempel en helmat vægmaling og matte låger.Stil dine kæreste skatte af porcelæn, kander og skåle frem på køkkenbordet eller på åbne hylder. Har du plads, er et vitrineskab på ben eller på væggen også den perfekte løsning, da du samtidig trækker på et mere nostalgisk look.Vælg et elegant gulv som fliser lagt i fransk inspirerede mønstre, eller aflange fliser i sildebensparket.Giv køkkenet en ultimativ forkælelse med en polstret stol eller puf. SE OGSÅ: De største boligtendenser 2015

NORDISK & ENKELT

Lad dig inspirere af den nordiske natur og indret dit køkken med lyst træ, mundblæst glas og kernelæder. Gå efter nuancer fra strandens farver som brun, blå, sort og beige.

https://imgix.femina.dk/1536-koekkentrends-11.png
Køkkenet Tinta er et lækkert samtalekøkken i stilrent design med skjulte greb, den viste løsning, ekskl. armaturer, vask og hvidevarer, 28.868 kr. Kvik.

Sådan får du stilen

Sæt kurs mod stranden. Her finder du nemt inspiration til trenden, der tager afsæt i vores nordiske natur. Tag en masse billeder af for eksempel sten og brug nuancerne til at indrette dit køkken med. Lyst træ er et must i det nordiske køkken. Vælg dine barstole og din bordplade i lyst træ som ask eller eg. Har du mod på det, så gå all the way med låger i lyst træ. Hold dine vægge helt lyse. Vælg møbler og accessories med læderdetaljer, det bringer et råt, naturligt touch ind i dit køkken.Lad også naturens motiver få plads – enten i form af fine pyntefigurer som fugle eller som dekoration på vaser og fade.Gå efter enkelt og solidt design, der holder. Det gør samtidig din indretning bæredygtig. Masser af tips og tricks til dit nye køkken lige her
https://imgix.femina.dk/indret_artikel_banner_620x150_1.jpg

Læs også