Simone Noa
Bolig

Stod det til Simones kæreste, så hjemmet ganske anderledes ud

14. april 2023
Af Lene Hardt Andresen
Foto: Rikke Westesen
Simone og hendes kæreste Jacob havde svært ved at blive enige om indretningen. Resultatet er blevet et smukt farveparadis.

Der er sarte pasteller i hver en krog hjemme ved Simone Noa Hedal, som spreder lys og glæde i den gamle lejlighed. Men stod det til hendes kæreste, skulle her helst se ganske anderledes ud.

– Det har faktisk været lidt svært at blive enige om indretningen, for Jacob er virkelig minimalistisk. Farver stresser ham lidt, mens de omvendt gør mig glad, forklarer hun og erkender, at det ikke er svært at gennemskue, hvem der får lov til at svinge dirigentstokken, når hjemmet skal indrettes.

For der er farver på stort set alt interiør. Alligevel er det endt med at blive et hjem, hvor de begge føler sig godt tilpas.

– På en eller anden måde elsker han det også lidt. Da vi lavede maleriet på døren i soveværelset, var det faktisk ham, der valgte farverne – og det er jo endt med at passe meget godt til farvepaletten i resten af lejligheden, siger hun.

– Men han har nu også sagt, at når vi engang flytter ind i noget større, bliver det med mindre farver. Så til den tid er vi nok nødt til at mødes lidt mere på midten.

Et rundt spisebord er pladsoptimerende i den lille lejlighed. Spisebordet her er købt brugt, omkring det står stolene Rey Chair af Bruno Rey, og fra loftet hænger PH-lampen Snowball. Gulvtæppet er fra Nordic Knots x Tableau.
Et rundt spisebord er pladsoptimerende i den lille lejlighed. Spisebordet her er købt brugt, omkring det står stolene Rey Chair af Bruno Rey, og fra loftet hænger PH-lampen Snowball. Gulvtæppet er fra Nordic Knots x Tableau.

Butikkens grimmeste kop

Ud over et hjem fuld af farver er det også kendetegnene for Simones stil, at hun gerne blander både moderne, klassisk og retro. En moderne sofa i det ene hjørne, klassiske spisebordsstole i det andet og en retro standerlampe med plisseret skærm i det tredje.

– Men jeg vil da ikke lægge skjul på, at hvis jeg bare kunne kaste om mig med penge, så havde der helt sikkert været danske klassikere over det hele, siger hun.

Men det kan hun ikke, så i stedet gør hun en dyd ud af at finde unikke ting, der falder i hendes smag – og meget gerne brugt.

– Jeg elsker at lede efter fede ting i antikbutikker, og det er ikke min kærestes yndlingsaktivitet. Derfor har han gjort det til et projekt altid at finde butikkens grimmeste kop, når han er med. På den måde bliver jeg mindet om, at jeg går alt for meget i genbrug, når jeg åbner skabet med vores krus, smiler hun.

Hvem?

Simone Noa Hedal, 29 år.

Arbejder som PR- & Community Manager ved Fashion Society, sammen med sin kæreste Jacob, 37 år.

Bor i andelslejlighed på 61 m² på Vesterbro i København.

Instagram: @simonenoa.

Kunst til bunken

Det er ikke kun grimme kopper, Simone samler på. Hun har nemlig også en svaghed for kunst – og hun ejer efterhånden så meget, at billeder pakket ind i bobleplast står i klynger langs stuens vægge. Noget af det har hun selv malet, mens andet er en investering.

– Det er blevet lidt en joke blandt mine venner, at jeg bare køber endnu et til bunken, hver gang jeg finder et nyt værk. Men de skal altså nok komme op på et tidspunkt, forsikrer hun.

– Det kræver bare lige, at jeg får en lidt større lejlighed først med plads til dem alle.

Tre tips til stilen

Giv den gas med pasteller på interiør, kunst og møbler, men hold væggene neutrale.

Invester i kunst – både billeder og skulpturer – som giver dit hjem et unikt præg.

Bland gerne antikt og moderne. Du kan gå på opdagelse hos auktionshuse som Lauritz.com og Bruun Rasmussen, hvor du kan være heldig at gøre en god handel.

Boligindretning
Noget, der går igen på tværs af både kunst, møbler og nips, er organiske former, som giver et mere blødt udtryk i hjemmet. Reolen er fra Montana, skålen på fod har Simone selv lavet, og kunstværkerne er af Anne Torpe.
Bolig_pastelfarver
Er pladsen trang, kan et lille sidebord fint gøre det ud for at sofabord. Sidebordet her er fra Fest Amsterdam, sofaen er fra Common Seating, og spejlet på væggen har Simone selv kreeret. Maleriet i midten er af Rasmus Eckhardt, mens billedet længst til højre er af Coline Marotta.
Boligindretning
Papirblomsterne fra A Crêpe visner aldrig og pynter året rundt i en vase fra The Clay Play.
Bolig_pastelfarver
Simone elsker at mikse gammelt med nyt, fordi hun føler, at det giver et helt særligt udtryk i hjemmet. Standerlampen har hun købt på auktion og er fra Søholm Keramik, mens pastelkunstværkerne er egne kreationer.
Bolig_pastelfarver
Malede karme i sprælske nuancer kan ændre udtrykket i et rum fuldstændigt. Simone har valgt en stærk ærtegrøn, som komplementerer både væggen og køkkenlågerne.
Pastelfarver
Sammen kastede Simone og kæresten Jacob sig ud i at forvandle en blændet dør til et kunstværk og lod karmen stå som en naturlig ramme. Lampen er købt i genbrug.
Bolig_pastelfarver
Væggene er holdt i neutrale nuancer, så farverne på interiøret kan få lov at poppe. Spejl fra Normann Copenhagen, sidebord fra Wild Studio og lysestager fra Fest Amsterdam.
Boligindretning
Der er ingen grund til at rede sengen med et sengetæppe, når dynebetrækket i sig selv er flot at se på. Sengetøjet her er fra Rue de Tokyo Maison, og litografiet på væggen er af kunster Rasmus Eckhardt i en ramme fra Finders Keepers.

Læs også