hylde
Bolig

Skærer det i hjertet, når du smider ud? Bare rolig, ny trend kommer dig til undsætning

24. april 2023
Af Lene Hardt Andresen
Foto: Simon Baungård, Nikolaj Thaning Rentzmann, Kavian Borhani, Anitta Behrendt, PR, Unsplash
Cluttercore er en ny indretningstrend, der hylder alle os, der roder.

Der findes nogle, som under corona-nedlukningerne brugte tiden på at rydde ud i bedste Marie Kondo-stil.

Og så findes der andre, der er gået i den stik modsatte retning. For dem er rod – eller clutter – pludselig ikke længere et fyord, men rent faktisk målet.

Det handler dog på ingen måde om daggammel opvask og tøjbunker på gulvet – glem alt om det.

I stedet gælder det om at udstille og hylde ejendele med sentimental værdi. Det er lag på lag-versionen af indretning, hvor stilarter, mønstre og farver mikses i en pærevælling, som ellers ikke synes oplagt.

Det organiserede rod er på sociale medier blevet døbt cluttercore, og hashtagget har i skrivende stund 96 millioner visninger på TikTok og mere end 35.000 opslag på Instagram.

Ifølge Jeanette K. Mortensen, fremtidsforsker ved konsulentvirksomheden EGGS, er det ikke overraskende, at der er en stigende tendens til at sætte farve på hjemmet og hylde rodet.

– Det er sådan, at en enhver tendens har en modtendens. Derfor undrer det mig ikke, at vi ser nye strømninger som cluttercore, der er en direkte reaktion mod minimalismen, som har hersket i en lang årrække, siger hun.

De polerede og rene linjer drukner i den farvebølge, der skyller ind over os. Vægge, lofter og møbler begynder at sprælle af liv, og spørger man Frederikke Aagaard, der er arkitekt samt tv-vært, podcaster og foredragsholder, har bølgen været undervejs i noget tid.

– Det er kommet snigende inden for de sidste cirka otte år, at vi begynder at sætte meget mere farve på indretningen. Det kan man blandt andet se ved, at maling-, tapet- og gardinvirksomheder har fået et enormt boom, siger hun.

Sådan indretter du med cluttercore

Det handler om at skabe mening af rodet, og det er da også en hårfin balance mellem at ende med et decideret rod og så den udgave, hvor rodet giver ro og tryghed.

Reelt kan alle give sig i kast med cluttercore, men det er ikke helt ligetil at ramme balancegangen.

Se her, hvordan du mestrer stilen.

Boligtrends

1. Personlig værdi

Husk på, at cluttercore handler om at omgive sig med ting, der har en særlig betydning. Derfor kan du stolt udstille børnenes hjemmelavede keramik på hylden i stedet for at gemme det væk i skabet. Ryd ud i det, der ikke længere giver dig værdi, og udstil det, der frembringer smil og gode minder.

Boligtrends

2. Miks på kryds og tværs

Det gør ikke noget at mikse stilarter og vilde mønstre – tværtimod. Køb en sofa i en spraglet farve, som gør dig glad og pynt med puder, som stikker i hver deres stilmæssige retning.

Når du ikke længere er bundet af at vælge ting, som nød og pine skal passe sammen, er der i stedet plads til at slippe kreativiteten løs og vise sin personlighed gennem indretningen.

Boligtrends

3. Den røde tråd

Hvis rodet stadig skal virke roligt for øjet, kan du skabe balance i de farver, du indretter dig med. Brug nuancer, der spiller godt sammen, og genbrug farven et andet sted i rummet. På den måde sikrer du den røde tråd, der skaber en rolig atmosfære.

Bliv inspireret af cluttercore

Boligtrends
Boligtrends
Boligtrends
Boligtrends
Boligtrends
https://imgix.femina.dk/2023-04-11/10.JPG

Denne artikel blev første gang bragt af Mad & Bolig. Dette er en redigeret version.

Læs også