https://imgix.femina.dk/media/86ab846da67e4b1fa4176f285586a4f9.jpg
Bolig

Passion for franske havemøbler

5. maj 2009
af Lise Septimius Krogh
Foto: Kristian Septimius Krogh
Kig med indenfor hjemme hos Katharina Larsson, hvor kulørte havemøbler overalt i det gamle hus og i haven vidner om hendes store passion for de franske farveklatter, som hun importerer til det danske marked.
Katharina Larsson

Katharina Larsson fra House of Lawson i yndlingsstolen Luxemburg fra Fermob under hængepilen i haven.

Det er ren idyl, så snart man træder indenfor i den gamle have i Nordsjælland. Vasketøjet blafrer i sommervinden og små grupper af kulørte havemøbler i metal lyser lystigt op på plænen foran den charmerende hvide villa fra 1920. I selskab med alle disse kulørte franske havemøbler bor Katharina Larsson sammen med sin familie.

Som at dekorere haven
- Jeg kan godt lide at mikse farverne på havemøblerne. Det er som at dekorere haven. Helhedsindtrykket bliver lidt mere afslappet, sjovere og uhøjtideligt, fortæller Katharina, som i mange år havde et godt og stabilt job som personalekoordinator, men hvis liv efter en tur til Paris i 2003 valgte at springe ud som selvstændig importør af de kulørte franske havemøbler med firmaet House of Lawson.

Paris, havemøblernes by
- På en tur rundt i byernes by stod jeg pludselig i en forretning med de franske Fermob-møbler. Jeg var helt solgt. De var så skønne, at jeg med det samme kunne se, det lige måtte være noget for det danske marked. Efter kort rådslagning med sin mand Tom besluttede hun sig for, at der måtte ske noget nyt i hendes liv. Drømmen om at promovere disse fantastiske møbler måtte prøves af. Hun sagde derfor sit mangeårige og gode faste job op og kastede sig ud i friheden med et usikkert projekt som selvstændig importør af de franske havemøbler.

Tolix-stol

I 1934 designede Xavier Pauchard en serie metalmøbler. Siden har Tolix-stolen været i høj kurs. Her sammen med det sorte skrivebord, der har fået en renæssance med sort maling.

House of Lawson
- Jeg startede mit firma House of Lawson med brandet Fermob, som er den producent af udendørsmøbler, der har det største udvalg i farver. Der kom flere franske forbindelser til, og to år efter havde jeg også mærkerne Tolix og Lafuma. Nu har jeg taget det bedste fra Frankrig og har også fået importen af det klassiske belgiske mærke Lloyd Loom fra Vincent Sheppard, fortæller den tilfredse forretningskvinde.

Fuld af farveklatter
At Katharina har en stor forkærlighed for de farvestrålende møbler, kan ingen være i tvivl om, når man ser, hvordan hun har indrettet sig. Og det gælder både ude og inde. For selv om det som udgangspunkt er havemøbler, hun sælger, kan de nemt mikses med det øvrige interiør og bruges inden døre, hvilket ses i familiens hus, rundt om køkkenbordet, ved kontorbordet i stuen, i datterens værelse og i soveværelset - ja, i hele huset.

Gammelt hus - moderne look
Det hvide uno form-køkken er piftet op med den klassiske Tolix-caféstol i grå og solgul, hvilket giver et moderne look til det ellers gamle hus. Også på pigernes værelser på førstesalen er der blevet plads til en Tolix-stol, og slår du et smut forbi haven, venter der dig endnu flere af de skønne franske havemøbler i farver, som står og skaber sommerstemning året rundt.

Cremefarvet Tolix-stol

Datteren Marie-Louise har fået det romantiske gavlværelse på førstesalen. Hun har selv malet sit gamle skrivebord i turkis, så det fint matcher den cremefarvede Tolix-stol.

Uno form-køkken

Køkkenet er både råt og romantisk med en uhøjtidelig kombination af blanke malede flader, klinkegulv og stålstole med lædersæder.

Læs også