Marie kondo
Bolig

Marie Kondos hjem er (også) virkelig rodet. Thank god

30. januar 2023
Af Flora Glovinski
Foto: Seth Wenig/AP/Ritzau Scanpix
Selv oprydningsekspert Marie Kondo har givet op på at have et ryddeligt hjem.

Marie Kondo er den ukronede oprydningsdronning.

Det blev hun, da hun i 2010 udgav bestselleren "Magisk oprydning" (og senere to Netflix-serier), der på magisk vis gav mange af os lyst til at rykke op i sokkeskuffen.

Den japanske oprydningskonsulent har gjort det til sin karriere at rydde op i folks hjem – og dermed også deres liv.

Hendes principper går kort fortalt ud på, at du skal leve et liv med færre genstande omkring dig, og at de (få) genstande, du omgiver dig med, skal give dig glæde. Ellers "spark joy", som hun er kendt for at sige.

Denne livsstil er dog for alvor blevet sat på prøve, efter Marie Kondo i 2021 fødte sit tredje barn, og hun blev tvunget til at prioritere anderledes.

– Mit hjem er rodet, men den måde, jeg bruger min tid på, er den rigtige måde for mig på dette tidspunkt i denne fase af mit liv, siger Marie Kondo til The Washington Post.

– Indtil nu har jeg været en professionel oprydder, så jeg gjorde mit bedste for at holde mit hjem ryddeligt hele tiden. Jeg har sådan set opgivet det på en god måde for mig. Nu indser jeg, at det, der er vigtigt for mig, er at nyde at tilbringe tid med mine børn derhjemme, siger hun.

Hun lever stadig efter at fokusere sit liv på de ting (eller personer), der er vigtigste for hende, og som giver hende mest værdi.

Også hvis det betyder, at hendes hjem er lige så rodet som vores.

Læs også