kolonihavehus med genbrugsfund og arvestykker
Bolig

Kolonihavehus med genbrugsfund og arvestykker

19. maj 2019
tekst og
foto af Stylesystemet
En lys og fin mormorstil slår den afslappede stemning an i kolonihavehuset. Ida og hendes mand har selv sat det lille hus i stand fra top til bund og indrettet det med arvestykker og genbrugsfund.
HER BOR: Ida Bjerg Berthelsen, sygeplejerske, hendes mand Jesper, art director, og parrets datter, Andrea på 13 år. BOLIG: Kolonihavehus i Birkerød. AREAL: 40 kvm hus på en 500 kvm stor hjørnegrund.
På en bakkeskråning med udsigt over Dumpedalen ved Bistrup Hegn ligger Ida og Jespers kolonihavehus tilbagetrukket på en grøn og frodig hjørnegrund – helt privat og meget idyllisk. Her nyder de alt, hvad en ægte dansk sommer byder på lige fra jordbær med fløde og grill-middage til afslapning i hængekøjen og blomsterplukning. – Vi elsker simpelthen vores kolonihavehus og hele stemningen her. Det er et helt unikt frirum for hele familien. Når vi ankommer fredag eftermiddag, starter Jesper ofte med hurtigt at slå græsset, mens jeg plukker blomster til buketter. Så er vi landet og klar til at hygge, smiler Ida. Haven er let at holde, for parret vil helst bare slappe af og nyde livet, når de er her.
– Ingen af os gider rigtig at luge ukrudt. Vi er mere til hygge end praktik – derfor har vi også tit gæster. Jespers søster bor længere nede ad vejen, og flere af vores venner har købt kolonihave i foreningen. Vi nyder gerne den hyggelige atmosfære i selskab med andre. Vi er nok også nogle af de eneste med to store haveborde til så lille en terrasse, griner parret. Jesper har selv renoveret kolonihavehuset med hjælp fra venner og familie. Det er en ret hyggelig måde at være sammen på, synes han. Og så har han været god til at genbruge byggematerialer. Køkkenet er parrets gamle fra deres lejlighed, og mange af møblerne er arvestykker og loppefund. Her er intet af værdi – kun affektionsværdi. – Desuden er jeg en passioneret loppemarkeds-entusiast, så der kommer også altid lidt med hjem til huset, når jeg har været på rov, griner Ida, der synes, at kolonihavehuse gerne må have lidt mormor-stemning.

LÆS OGSÅ: Genbrug og nostalgisk stemning i kolonihavehuset

KOM MED INDENFOR I CHARMERENDE KOLONIHAVEHUS I GALLERIET HERUNDER

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også