https://imgix.femina.dk/media/article/1437_kobber_art.jpg
Bolig

Kobber: Sådan bruger du tidens hotteste trend

11. september 2014
af Charlotte Hallbæck
Foto: PR
Kobber har efterhånden fundet vej til alt fra vaser, lamper, spejle og termokander til julepynt, borde, skåle og spande. Se her, hvordan du skaber din helt egen smukke og nordiske stil med det gyldne metal

Kobber er in! Kortere kan det vist ikke siges. Siden de første interiør- og pynteting i kobber begyndte at dukke op i boligmagasinerne for et par år siden, er kobbertrenden eksploderet. Men hvad er det lige, der gør kobbertape, kobberarmaturer og kobberkrukker så spændende? FEMINAs boligredaktør Signe Lund Munk har et bud:

- Metaller - og i særdeleshed kobber - er gennem de seneste år blevet et kæmpe hit. Måske fordi de varme toner i kobber klæder den nordiske stil godt. Måske fordi metallerne udstråler både dekadence og overdådighed – noget, som står i kontrast til vores minimalistiske stil.

DIY: 4 nemme idéer i kobber

Og netop den nordiske stil er nemlig et rigtig godt match med kobber, forklarer boligredaktøren.

- Den varme farve i kobberet matcher godt både den nordiske stil med kølige toner og naturlige elementer. Vil man have en mere feminin stil, så passer kobber også rigtig fint til pastelfarver som for eksempel rosa.

Kobber trenden fortsætter

Senest har kobber-tendensen taget fuld fart, da sagen om den efterhånden sagnomspundne Kählervase (som faktisk er lavet af messing!) dukkede op. For på meget kort tid måtte Kähler melde udsolgt på den populære jubilæumsvase. Nu sælges den til overpris på handelssider som Trendsales og Den Blå Avis.

Men holder kobbertrenden så et stykke tid endnu – eller skal vi snart begynde at kigge efter et nyt materiale? Både og, siger FEMINAs boligredaktør.

- Kobbertendensen holder stadig, og der ses stadig flere og flere smukke sager i kobbertoner. Men messing og guld-looket er også så småt på vej til at blive en ny skinnende tendens. Messingen klæder især de mørke blå og grønne toner, som er meget fremme dette efterår, siger hun.

Se galleriet ovenfor, hvor du finder efterårets hotteste kobber-sager fra mærker som Hay, PH, Ilva, Bahne, Broste, House Doctor, Skjalm P. og Mogens Lassen.

DIY: Lav selv cool kobberknager

#TIP: Kig allerede nu efter materialer som messing og "guld", da de er spået til at være den næste store trend

#TIP: Har du gamle kobbergryder derhjemme, du har arvet, så kan du hænge dem op på små fine kroge i køkkenet - det giver en afslappet og landlig køkkenstemning

Læs også