gasbeton fik makeover
Bolig

Julie var skeptisk, da hun så sit nye sommerhus. Det var en 'rædsel' i gasbeton

22. juni 2022
Af Mette Kirstine Brinch
Foto: P. Wessel
En rædsel i gasbeton med en tilgroet have. Sådan lød Julies og Andreas’ beskrivelse af deres sommerhus, dengang de købte for tre år siden. I dag har parret forvandlet det til et hyggeligt fristed indrettet i bohemestil.

Da Julie Lindholm Andersen og Andreas Billa Knudsen ledte efter sommerhus for tre år siden, var det et klassisk sort træhus med hvide sprossede vinduer, parret havde i tankerne.

De var derfor først meget skeptiske over for sommerhuset, der var bygget i gasbeton.

Men indvendigt kunne parret fornemme, at der snildt kunne skabes noget hygge. Og så var beliggenheden tæt på vandet og Lynæs Surfcenter helt unik.

gasbeton fik makeover
De grønstribede stole fra Sika var svære at få fat på, men Julie insisterede og det lykkedes hende at få et sæt fragtet fra Fyn. Bordet og bænken er fundet på et loppemarked på Nørrebro, som Julie har malet i samme støvede, lyseblå farve.

– Huset var alt andet end denne her sommerhusdrøm, vi begge havde gået og bygget op. De beskidte hvide gasbetonflader med grå vinduer var forfærdelige grimme at se på. Men vi tænkte, at vi kunne indrette det hyggeligt og på sigt klæde det på til et hyggeligt træsommerhus, fortæller Julie.

Siden har parret har selv lagt træbeklædningen på husets facader, sat nye vinduer i og malet. De har desuden gravet ud langs huset og lagt en stor terrasse i træ. Hele grunden var groet til, så der blev også lagt mange timer i haven.

– Vi har fjernet meget, men beholdt de flotte gamle træer og anlagt en vildeng med blomster. Så nu er haven charmerende og vildgroet på den gode måde. Her er mange hyggelige steder, man kan sidde, og så elsker vi, at området er så skævt og bakket. Det gør huset ekstra lunt tidlig forår, da det ligger nede i en solgryde, forklarer Julie.

gasbeton fik makeover
Grunden var helt overgroet, da parret overtog huset, men i dag har det lavet vildeng og har selv bygget den store træterrasse, som gør det nemt at leve sommerlivet udenfor.

Loppefund og blomsterflor

For at skabe hygge og charme inden døre har Julie indrettet med loppefund.

– Jeg kan godt lide idéen om genbrug, og så kan en brugt sofa være lige så god som ny efter en rensning. Mine yndlingsfund i sommerhuset er de ting, som jeg fik lov at købe fra et gammelt, lyserødt fiskerhus i nærheden.

– Jeg havde i flere år beundret det fine hus på mine gåture, og en dag fik jeg lov at komme indenfor og kigge og vælge nogle ting til en god pris, da det skulle sælges. Jeg synes, at det er vidunderligt, at tingene får lov at leve videre her hos mig, siger Julie.

Hvem

Julie Lindholm Andersen, marketingspecialist, Andreas Billa Knudsen, ortopædkirurg, og børnene Hector og Sally. Følg Julie på @Julielindholma

Hvad

Sommerhus fra 1973 på 76 m² i Lynæs ved Hundested.

Hun har også en stor svaghed for tekstiler, især de blomstrede, og der bliver ofte holdt øje på Instagram og DBA.

– Jeg bliver altid draget af puder eller keramik med blomstermotiver. Blomster er bare en skøn farveklat i indretningen af et sommerhus. Især når vi kommer herop om vinteren, er det dejligt at være omgivet af blomster og farver, selv om det er gråt og mørkt udenfor.

gasbeton fik makeover
En liggestol er mindre kompakt end en sofa og kan nemmere flyttes rundt alt efter sol og skygge. Denne er fra Coop og parasollen fra Altanbutikken.
gasbeton fik makeover
Julie har givet udestuen en opfriskning med hvid vægmaling og blågrå bejdsning til gulvet. Kurvemøblerne er fra hos Coop, og patchworktæppet fra @epicdecor.
gasbeton fik makeover
Soveværelset er malet i en lys solgul farve, der sammen med bambus, patchwork og papirlamper giver den nostalgiske sommerhusfølelse. Sengegærdet er fra Coop, og sengetæppet er et vintagefund fra @epicdecor.
gasbeton fik makeover
Der er skabt hygge og stemning i stuen med en blød sofa og store indbydende puder, en støvet grønlig farve på væggen, indrammede billeder og hyggebelysning.

Tre tips til stilen

Gå på loppemarked efter fund med nostalgisk præg såsom tallerkenrækker, blomstret porcelæn, fine lampeskærme og træmøbler.

Hold lofterne hvide, men mal ellers væggen i forskellige pastelnuancer, og lad dem gå igen på interiøret.

Lad blomstrede tæpper, quilts og mange puder stå for den bløde hygge, og fyld op med plakater og nips.

gasbeton fik makeover
I entréen har Julie skabt oldschool stemning ved at male væg og liste i en pudderrosa farve. Bænken er købt på et loppemarked, og væglamperne er fra Ikea.
gasbeton fik makeover
Julies morfar var reklametegner, og hun har derfor arvet mange gamle reklameplakater såsom dette fra den gamle bilfærge mellem Kastrup og Malmø. Sofaen er købt brugt, og lampen samt det røde bakkebord er fra Søstrene Grene.
gasbeton fik makeover
Gæsteværelset er indrettet tone-i-tone med lyseblå vægge og lilla og blå tekstiler. Det lille maleri forestiller Lynæs, lampen er fra Ikea.
gasbeton fik makeover
I gæsteværelset giver den lille samling unik keramik i blå nuancer et personligt indslag.

Læs også