Nynne_Rosenvinge
Bolig

Julegaverne har ikke den store betydning. Det er noget andet, som er i fokus

18. december 2023
Af Nicola Kragh Riis/Nico Studio
Foto: Tia Borgsmidt
Designer Nynne Rosenvinge er vokset op med rigtig meget julepynt og nisser. Dog er barndommens nisser skiftet ud med glaspynt, striber og perler, som hun ikke bliver træt af at se på fra november til januar.

Hvad betyder julen for dig?

- Julen betyder rigtig meget, og vi elsker at lade op til julen med klassiske julesange i ørerne. Vi ser også gerne de samme julefilm år efter år.

- Julegaver har ikke den store betydning, og fokus er klart på hygge og samvær med familien, og vi holder altid to juleaftener.

Kort om Nynne Rosenvinge

  • 48 år, designer.
  • Hun bor med sin mand og datter i en lejlighed på 82 m² på Holmen i København.

- Min mand er fra Italien, så vi holder traditionel dansk jul ved Comosøen 24. december og italiensk jul 25. december. Der spiser vi frokost, som består af risotto, vitello tonnato, brød og antipasti, og så får vi også den traditionelle danske julemad i juledagene, når vi er kommet hjem til Danmark igen.

Hvordan pynter du op?

- Når jeg pynter juletræet, kan jeg godt lide at bruge den samme pynt år efter år. Jeg sender også min julepynt til Italien, så vi har samme julestil dernede. Jeg supplerer med lidt nyt hvert år og kombinerer med mit eget design.

- Jeg finder glaskugler på rejser og herhjemme og falder især ofte for nogle med frugtmotiver som citroner og vandmeloner.

Nynne_Rosenvinge
Juletræet står på et juletræstæppe, som Nynne har designet i samarbejde med Jou Quilts. Pynten er samlet gennem mange år, og Nynne foretrækker finurlige glaskugler og helst med frugtmotiver eller striber. Viften på væggen fra Sakura Copenhagen hænger her året rundt.

- Jeg er ikke så meget til den traditionelle julepynt med nisser, hjerter og guirlander. Jeg tror, jeg har fået en nisseoverdosis som barn.

- I mit hjem i dag må stilen gerne være legende og finurlig. Jeg kan godt lide det grafiske og linjerne i ting og design, og det må gerne være legende på en mere voksen måde.

- Nisser er hyggelige, men får ikke en permanent plads i mit hjem. Måske det springer en generation over, så min datter overtager nisserne, når hun selv skal pynte til jul en dag.

Har du noget særligt pynt?

- Jeg elsker glaskarameller i alle afskygninger, og jeg har altid noget med striber. Det kan være kugler, bolsjer eller luftballoner.

- Jeg tror, at mit virke som designer påvirker min julesmag, på den måde at jeg godt kan lide, at pynten har en designmæssig kvalitet.

Nynne_Rosenvinge
Det runde spisebord er hyggeligt dækket til jul. Spisebordet består af en rund plade, som Nynne har malet lyserød, med ben fra Hay. Metalstolen er et arvestykke, messingstol fra genbrugsbutik, og metalstol er loppefund. Stearinlys fra Hay i messingkrans fra OyOy Living, de kulørte glas er Nynnes eget design, de klare er fra Ferm Living, og dækkeservietter og pynt er Nynnes eget design. Gulvtæppet er fra Trendcarpet, og den stribede lampe er Filigrana fra Established and Sons.

- Jeg har det fremme i mit hjem længe, så jeg skal ikke blive træt af at kigge på det. Det værste for mig ville være, hvis jeg blev træt af julen, og det ville jeg nok blive, hvis mit hjem var fyldt med traditionel julepynt.

Har I nogle særlige traditioner?

- Jeg pynter op til jul lige efter halloween, og pynten og juletræet er fremme helt til 6. januar. I min barndoms jul var der fuld gas på pynten.

- Jeg har arvet min mors sans for jul, da min mor også har en stor passion for højtider og især julen. Hun går dog mere all in på nissestilen.

Nynne_Rosenvinge
Juletræstæppet har Nynne Rosenvinge designet i samarbejde med Jou Quilts. Pynten er samlet gennem flere år, men den lille svamp er nyere og fra Arhøj. Den mørkeblå glasæske er fra Stilleben.
Nynne_Rosenvinge
Selv om lejligheden ikke er så stor, har Nynne fået plads til mere end et juletræ. Det lille cedertræ står i en hvid potte fra Arket, som Nynne har sat blå malertape på. Pynt, glas og art print i ramme af Nynne Rosenvinge, fletskab fra Ikea og bakke fra Zara Home.
Nynne_Rosenvinge
Nynne laver selv konfekt til juledagene. De stribede kopper er fra Gerd Keramik, glasskål fra Søstrene Grene og lavabræt fra Made a Mano.
Nynne_Rosenvinge

Artiklen blev udgivet i femina uge 49, 2023.

Vil du lytte til femina? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også