julefarve
Bolig

Her er årets store julefarve 2017

16. november 2017
af Mie Stange. Redigeret til web af Nana Langhoff
Foto: Mette Wotkjær m.fl.
Julens farver er mange. De fleste af os elsker de traditionelle som rød og guld. Men hvis du længes efter ny kulør i juleindretningen, finder du inspiration til årets helt store julefarve her.

Juletiden byder på dejlige stunder, hvor julepyntingen skaber rammen om det stemningsfulde rum, vi mødes i med dem, vi holder af. Med velkendte julefarver og juledekorationer pynter vi hjemmet, så vi føler højtidens hygge. Mange af os har sikkert allerede en yndlingsjulefave, som vi ynder at dekorere hjemmet med, og som bringer juleminderne frem. Og hvor nogen holder fast i de traditionelle farver som rød, guld og sølv, så er andre mere eksperimenterende i deres farvevalg. Hvert år dominerer en ny farve i julelandskabet. Femina har spurgt boligjournalist, Mette B. Seerup, om den helt store julefarve i 2017.

- Årets største julefarve er en dyb, mørk flaskegrøn. En farve, som vi allerede har set på mange interiørnyheder her i efteråret, og som fortsætter langt ind det nye år - så vælger du den mørkegrønne farve til dugen juleaften, har du en dug, du kan bruge langt ind i 2018. Generelt ser vi, at der kommer meget mere farve på indretningen, og især de mørke, lidt luksuriøse juvelfarver, som flaskegrøn, bordeaux og navy blå, er hotte lige nu. Den dekadente grønne julefarve er utrolig smuk sammen med gylden messing, så har du allerede tilført lidt af tidens hotte metal til dit hjem, skal du endelig lade det stå fremme til jul. Er du til det nordiske, lyse udtryk i julen, går den flaskegrønne farve også godt sammen med de mere sarte nuancer, som råhvide og lys, men det allerbedste ved årets store julefarve er, at du kan hente den ind gennem naturen med grangrene og mos - helt gratis, fortæller Mette B. Seerup.

5 fine fund i den grønne julefarve

Vi har fundet 5 flotte julefund, så du er klar til at hoppe med på den grønne juletrend.

https://imgix.femina.dk/ferm_living_1.png

Julesokken du rent faktisk gerne vil have hængende.

Julesok i velour, 48 x 18 cm, 449 kr. Ferm Living.

https://imgix.femina.dk/papirpynt_0.png

Julepynten skal ikke kun hænge på træet - brug også pynten som fin dekoration på julebordet.

Plisseret pynt i papir, højde 12 cm, 40 kr. Bungalow.

https://imgix.femina.dk/hm_0.png

Tag naturen med indenfor og put de grønne grene i denne fine vase.

Smuk grøn glasvase, 129 kr. H&M Home.

https://imgix.femina.dk/broste_0.png

Dæk julebordet med grønne stofservietter, der også kan bruges langt ind i 2018.

Stofserviet i hør, 45 x 45 cm, 59 kr. Broste Copenhagen.

https://imgix.femina.dk/hd_2.png

Velour og juvelfarver skaber en luksuriøs stemning i juleboligen.

Smuk mørkegrøn julekugle i velour, 30 kr. House Doctor.

LÆS OGSÅ: Årets julefarve er flaskegrøn, Her får du mere inspiration til, hvordan du kan bruge den i din boligindretning.

Læs også