https://imgix.femina.dk/media/article/1516_kahler_vinder.jpg
Bolig

Gitte vandt Kähler-blogudfordringen: ”Hellere en brugt sofa med sjæl end en helt ny”

15. april 2015
af Charlotte Kobberøe Fink
Foto: Instagram m.fl.
Boligbloggeren Gitte Christensen, der står bag bloggen Objects & Use, vandt med sit stilleben førstepladsen i FEMINAs store Kähler-konkurrence. Gittes bud inkluderede botaniske billeder, bæredygtighed og hjemlig hyggeting, som også kendetegner hendes blog og boligstil generelt

Det er en glad Gitte Christensen, som FEMINA får fat i, da vi skal fortælle hende, at hun har vundet blogudfordringen om at style sit eget stilleben med ting fra Kähler.

Og måske også lidt overraskende for hende, for 45-årige Gitte er oprindeligt uddannet designer. For fire år siden skulle der ske noget nyt i hendes liv. Efter 15 år i modebranchen begyndte en anden form for designinteresse at trække i Gitte: Interiør og bolig.

- Jeg har altid gået meget op i interiør, men det var mere en privat passion. Jeg arbejdede som tøjdesigner, så jeg rejste meget rundt på inspirationsture. Og pludselig tog jeg mig selv i, at det var bolig- og interiørbutikkerne, der trak i mig. Modebladene blev pludselig mere arbejde, men hvis jeg skulle hygge mig, så var det boligbladene, jeg læste. Så jeg fulgte min passion.

Se de tre Kähler-stillelebens her

Gitte oprettede i 2011 livsstilsbloggen objectsanduse.com med fokus på specielt interiørdesign og det bæredygtige liv, og i dag er hun professionel blogger ved siden af sit arbejde som freelance-stylist. Bloggen startede egentlig som et led i brancheskiftet til at skabe sig et netværk, og derudover syntes Gitte, at det var fascinerende at have sit eget lille medie, hvor man kunne fortælle, hvad man lavede, oplevede og blev inspireret af til blandt andet boligen.

Besøg bloggen Objects & Use

Bæredygtige ideer

Selv beskriver Gitte sin stil i sit hjem på Amager som ”hyggeligt rod.” For det må gerne se hjemligt ud, og det skal være rart at være der.

- Jeg laver tit bunker og små områder med ting og sager, der inspirerer mig. Der behøver ikke at være ryddet helt op over det hele, men det er vigtigt for mig, hvad der omgiver mig. Jeg tænker meget over at have ting, som jeg godt kan lide at kigge på. Jeg har fx masser af grønne planter og blomster. Jeg synes, det er rart at have noget organisk omkring mig, og så er det meget inspirerende, hvordan det ændrer sig med tiden. Mine møbler er en god blanding af vintage-ting, jeg køber på loppemarkeder eller på Lauritz.com og helt nyt design. Det hele skal ikke være nyt, for jeg synes, det er rart at have ting, som man har samlet gennem livet.

Gitte har mange træmøbler, og investerer derudover i ting, der har en lang levetid, og som kan sælges eller gives videre, hvis hun vil skifte det ud. ”Hellere en brugt sofa med sjæl, end en helt ny, der måske står og stinker af kemikalier den første måned.” For Gitte har meget fokus på bæredygtighed – både i boligen og på bloggen, hvor det grønne liv er gennemgående. Faktisk er der også koblet en webshop til bloggen med interiør i bæredygtige og miljørigtige materialer.

- Min interesse for det bæredygtige kom lidt som en reaktion på min tid i tøjbranchen, hvor man laver fire eller seks kollektioner om året med 200 styles per gang, som skal sælges inden for tre måneder… Hele den cyklus, hvor tingene, man laver, måske ikke rigtig får den levetid, som det burde have. I møbel- og interiørbranchen har tingene en lidt længere levetid, vi har tingene i vores hjem længere, og butikkerne kan godt have de samme ting i flere år. Selvfølgelig kommer der nyt til, men ikke i samme hast. Derudover køber jeg selv økologisk mad og rengøringsmidler, men det kan være svært som forbruger at gennemskue, hvad der er miljøvenligt. Derfor har jeg lyst til at fremhæve de firmaer, som gør en indsats og tænker lidt anerledes. Det behøver ikke at være 100 procent bæredygtigt, men jeg har et ønske om at videregive de historier.

Sæt pris på de små detaljer

Gitte finder inspiration til sin blog på Instagram, i andre blogs fra hele verden og i alt, hvad hun oplever i sit eget liv: Ting og designs, en ny restaurant, en udstilling, en god bog eller en pæn plante – inspiration som hun både selv har lyst til at fastholde og dele med andre. Både hendes blog og hendes Instagram kredser om begrebet slow-living, som handler om at lægge mærke til og sætte pris på de små detaljer i hverdagen - som en god kop kaffe eller planten, der gror.

Se, hvilke blogs Gitte selv følger på Bloglovin og følg selv Objects & Use på Bloglovin og på Instagram

- Jeg håber, at mine læsere bliver inspirerede og måske får øje på noget, som de ikke selv ville have fået øje på. Det er i hvert fald det, jeg oplever, når jeg læser blogs. Jeg vil gerne både vise det, der inspirerer mig, men jeg vil i høj grad også gerne give det her med at sætte pris på de små detaljer og de gode ting i livet videre til mine læsere. Og det behøver ikke nødvendigvis at være det nyeste stel fra Royal Copenhagen, men kan også bare være en gren, man plukker ude i haven og sætter i en vase, og så er det det, man tager et billede af. Her spiller min blogs bæredygtige værdier ind – men uden at være fantastisk, for det er jeg overhovedet ikke. Jeg er mere af den overbevisning, at hvis man gør lidt, så er det bedre end at gøre ingenting.

Vil du gerne selv i gang med at blogge? Få Gittes råd:

- Brug de sociale medier: Det kan være svært at få folk ind på sin nystartede blog og skabe trafik derinde, så led folk over på bloggen via sociale medier som Facebook og Instagram, hvor man i forvejen har følgere.

- Overvej dit fokus: Lav en niche, og hav fokus på et eller andet. Det kan nærmest være alt, der interesserer en, men jeg tror, det er nemmere at få følgere, når folk ved, hvad de kan forvente fra bloggen. Hvis man er selvstændig, kan en blog også fungere som en lille webside for en.

- Just do it: Bare gør det! Det er virkelig sjovt, og i dag er det nemt at starte op, uden at man skal bruge mange penge på det eller kunne programmere.

Læs også