yasmin gabaye
Bolig

Forestil dig en regnbue-eksplosion på 80 m2. Sådan ser Jasmin Gabays hjem ud

22. marts 2022
Af Mette Helena Rasmussen
Foto: Tia Borgsmidt
Sangerinde og influencer Jasmin Gabay har et helt særligt forhold til farver, og alt hvad hun omgiver sig med, sprudler af kulør.

Efter reportagen blev skrevet, er parret flyttet i hus, og er nu også ved at give det en farverig make-over.

Jasmin Gabay og kæresten Niclas Bardelin havde længe ledt efter en lejebolig i København, men som mange har oplevet, er det ikke altid lige nemt.

Først troede de, at de havde fundet en perle på 160 kvadratmeter kombineret bolig og erhverv, hvilket passer godt til to selvstændige musikere, men en vandskade satte en stopper for den drøm og de måtte i stedet flytte videre til 80 kvadratmeter, hvor Jasmin og Niclas måtte optimere pladsen med opbevaringsløsninger og skabe i alle værelser.

bolig 3
Den gule farve på Jonathans legetøj matcher gardinerne fra Gardinmageren, og kommer derfor næsten til at ligne fancy installationer. Jasmin har malet både vægge og gulve i samme mintgrønne farver, der forstærker den kulørte effekt.

Hvem

Jasmin Gabay, sanger og influencer, 33 år. Niclas Bardelin, musiker, 31 år. Jonatan, 5 år, og sidenhen sønnen Elias.

Hvad

Treværelses lejelejlighed på 80 m² fra ca. 1700 i indre København.

Pangfarver uden farveprøve

Lejligheden i indre by blev Jasmin og Niclas’ nye fælles hjem. Og de gik straks i gang med at forvandle boligen med maling og tekstiler.

Jasmin Gabay har et helt særligt forhold til farver, og alt hvad hun omgiver sig med, sprudler af kulør. Også hendes bolig.

– Jeg er ikke så meget til farveprøver, så nogle gange bliver det lidt vildt. Jeg bliver så glad af pangfarver og har nok en ret legende tilgang til indretning. Jeg bor, som jeg klæder mig, siger Jasmin.

Har du forskellige slags stole, kan du som Jasmin male dem i samme farve og give dem ens betræk. Spisebordet er fra Daily Furniture, og stolene er arvede. Halvdelen er fra Jasmins oldemor og den anden er fra Niclas mormor. De er betrukket med stof fra Kvadrat. Den pink papirblomst er fra _acrepe. Gulvet er ligesom paneler og karme malet i farven Early bird IN-780 fra Flügger.
Har du forskellige slags stole, kan du som Jasmin male dem i samme farve og give dem ens betræk. Spisebordet er fra Daily Furniture, og stolene er arvede. Halvdelen er fra Jasmins oldemor og den anden er fra Niclas mormor. De er betrukket med stof fra Kvadrat. Den pink papirblomst er fra _acrepe. Gulvet er ligesom paneler og karme malet i farven Early bird IN-780 fra Flügger.

Ud over selve møblementet har alt i lejligheden fået et touch af Jasmins farveglæde.

Loftet, gulvene, panelerne, væggene, skabene og selv de gamle spisebordsstole, som Niclas og Jasmin har arvet, er blevet malet, og i vinduerne har parret hængt lange gardiner i kontrastfarver fra Gardinmageren.

Jasmin og Niclas desuden sat et nyt Illopa-køkken op, og også det er i en varm okkergul farve.

– Mit hjem skal gøre mig glad. F.eks. har jeg en Murano-glaslampe, der ligner et bolsje, og den pendel gør mig total lykkelig, hver gang jeg ser den.

– Mange af mine ting er billige loppefund og møbler, vi har arvet. Og alt det, jeg har arvet, skal holde for evigt – men farver kan jeg skifte tusind gange. For mig er farver ikke så seriøst – det er bare indretning, siger Jasmin.

Hjemmet her er dog en mellemstation, og det ved de godt.

Parret drømmer nemlig om at finde et nyt hjem, der kan rumme dem alle fire og et musikstudie, og det må gerne ligge på landet denne gang.

– Jeg boede i København K, inden jeg fik børn, og jeg troede, det betød alt for mig at bo i byen, tæt på arbejde, veninder, caféer, parker, jobs og Niclas' arbejde.

– Nu kan jeg godt se, at vores liv ikke er til det, og det ikke er den her work life-balance, jeg ønsker mig. Vi drømmer om nye ting og mere plads.

– F.eks. at kunne lukke ungerne ud i en have og være tættere på min mor. Folk må gerne skrive, hvis de har et billigt hus til salg i provinsen.

Jasmin har for nyligt udgivet børnebogen Charlie, som hun også har skrevet musik til.
Jasmin har for nyligt udgivet børnebogen Charlie, som hun også har skrevet musik til.
https://imgix.femina.dk/2022-03-09/bolig-6.jpg
Der er både kulør på Jasmins tøj og hendes hjem. Ikea- skabene er malet i farven 1441, og jakken er fra Dea Kudibal. Grebene er fra Notre Dame.
https://imgix.femina.dk/2022-03-09/bolig-7.jpg
Selv om de orange gardiner fra Gardinmageren er mørke i nuancen, slipper lyset igennem, da stoffet er transparent. Det giver en særligt effekt, når de går fra gulv til loft. Murano bordlampen er fra Særligt Samlet, og den lille taburet er fra Wild Studio.
https://imgix.femina.dk/2022-03-09/bolig-8.jpg
Jasmin og Niclas satte et et nyt køkken fra Ilopa Studio ind i lejligheden, da de overtog den. Grebene er fra Retrovilla.dk.
https://imgix.femina.dk/2022-03-09/bolig-9.jpg
Lad det farvestrålende service stå fremme, så det bliver en del af indretningen. Jasmin elsker loppemarkeder og har fundet meget af sin service brugt. Andet er fra Holmegaard og Lyngby, og noget af keramikken har hendes far lavet til hende.
https://imgix.femina.dk/2022-03-09/bolig-10.jpg
I stuen har Jasmin og Niclas indrettet et soveværelse. Sengetæppet er et patchwork tæppe fra Jasmins mors kusine. Sengen og sengebordet er fra Auping, og bordlampen er købt brugt hos Særligt Samlet.

Tre tips til stilen

Gå efter store farvede flader såsom gulv, vægge og gardiner,

Mal forskellige møbler i samme farver for at binde dem sammen.

Hold igen med nips, og prioriter i stedet en luftig indretning, som kontrast til det farvemættede udtryk.

https://imgix.femina.dk/2022-03-09/bolig-11.jpg
Idéen med at male møbler og vægge eller døre i samme farve er en smart måde at binde et rum sammen på – især hvis der ikke er plads til mange ting. Sengetæppet er fra Habiba, og reolerne er fra Jasmins barndomsværelse.
https://imgix.femina.dk/2022-03-09/bolig-12.jpg
Det er ofte små detaljer, der kan give et levende udtryk. Her matcher plastikgrebene på Ikea-skabene den røde stumtjener fundet på DBA.

Læs også