https://imgix.femina.dk/media/article/fingernemt_4.jpg
Bolig

Fingernemt: Skab effekt med sølv

24. februar 2015
af Lene Nissen
Metallerne har vundet indpas i boligen, og det er alt fra kobber til sølv. Har du lyst til at give dit hjem lidt »glamour-look«, så giv din gamle vase eller et spejl lidt slagmetal.

Spejl med »patina«

Du skal bruge:

Et gammelt spejl eller en ramme, Fimo-klæbelim og sølvfarvet slagmetal fra Panduro Hobby. Blød pensel og alm. lille pensel fra Creativ Company. Grundrens fra Flügger.

Sådan gør du:

Tag spejlet eller glasset ud af din ramme. Rengør rammen eller spejlet med grundrens. Pensel klæberfixen på rammen overalt, hvor du ønsker slagmetallet. Husk at gøre det i et jævnt lag. Lad det tørre i 15-30 min., til det bliver klart og selvklæbende.

Påfør tynde lag af slagmetal, mal dem på med en blød pensel. Fortsæt, til hele rammen er dækket med slagmetal. Lad det tørre og din ramme er klar til brug.

Striber på vasen

Du skal bruge:

Fimo-klæbelim, slagmetal i sølvfarvet fra Panduro Hobby. En vase fra Tiger. En blød pensel og malertape fra Silvan.

Sådan gør du:

Sæt tape på hver anden stribe, så det har en pæn kant. Klip evt. tapen til, hvis den er for bred. Mal klæbelimen på med pensel i et tyndt, jævnt lag.

Lad det stå i 15 min., inden du fortsætter.

Klip så vidt muligt strimler, der passer til bredden af dine striber i slagmetallet, og påfør dem forsigtigt.

Her skal du arbejde hurtigt, så snart det har ramt limen, sidder det fast, så prøv at lægge lange stykker på.

Tag nu din bløde pensel, og stryg det overskydende slagmetal væk. Træk forsigtigt tapen af, og din vase er klar til brug.

Læs også