Barbara Egholm
Bolig

Familien var ikke helt enige om indretningen. Nu ligner fiskerhuset den vådeste sommerdrøm

25. maj 2022
Af Eva Julie Klitgaard Fürst
Styling: Rikke Graff Juel Foto: Christina Kayser O
Du får helt sikkert lyst til et grønt køkken, når du træder indenfor i det 150 år gamle fiskerhus. Bag de solskinsgule mure i Rørvig har Barbara Egholm skabt sig et fristed med plads til blomstrede tapeter og yoga på terrassen.

Kærligheden til Rørvig har den danske model og influencer Barbara Egholm ikke fra fremmede.

Længe før hun og storesøsteren kom til verden, var det lille, idylliske fiskerleje ved Isefjorden i Nordsjælland et foretrukket tilflugtssted fra hverdagen for hendes forældre.

− Mine forældre er altid kommet meget i Rørvig, da de var børn. En dag skulle de besøge en ven, som har hus heroppe, og tilfældigvis så de, at huset her var til salg, fortæller Barbara.

Sidenhen har det mere end 150 år gamle, gulkalkede hus nær hav og strand været samlingspunkt for familiens medlemmer, der samtidig har opdaget, at de ikke altid deler indretningssmag.

Barbara Egholm
På regnvejrsdage er det hyggeligt at forskanse sig i stuen, der er indrettet med en blanding af loppefund og danske designklassikere.
Barbara Egholm
En bred terrasse omkranser det gamle fiskerhus, der for nylig er blevet kalket tilbage til sin originale, soskinsgule kulør. Bordet er fra Fermob og stolene fra Sika.

Tuttenuttet i Rørvig

Sin alder taget i betragtning var huset i overraskende god stand ved overtagelsen, og familien har løbende sat deres præg på det med nyt køkken, bad og terrasse.

Alle ændringer er udført med respekt for husets oprindelige stil, og mindst lige så vigtigt er det, at her også plads til forskellighed:

− Min egen indretningsstil er meget farverig og legende, hvorimod mine forældres og søsters stil er mere enkel og skandinavisk. Men når nu det er et sommerhus, så synes vi, at vi har mere frihed til at indrette os, end vi ville have haft inde i byen.

− Her i Rørvig har vi nok gjort det noget mere farverigt og tuttenuttet, forklarer Barbara om sommerhuset, der er fyldt med mønstrede tapeter, loppekunst og siciliansk keramik, som familien selv importerer.

Hvem

Barbara Egholm, 24 år og model, med hendes forældre, storesøster og tre hunde.

Barbara og hendes mor, Jeanett, driver sammen Casa Ceramiche, der forhandler siciliansk keramik.

Følg med på instagram, @casa_ceramiche og @barbaraegholm.

Hvad

Byhus på 169 m² fra 1874 i Rørvig bymidte.

Barbara Egholm
Blå er en farve, som alle i familien holder af, så da hun fandt det lille, lyseblå vitrineskab på et loppe-marked i Rørvig, slog Barbara til.
Barbara Egholm
Mønstrede puder frisker den gamle sofa op. Lampen er et arvestykke, mens den lille serveringsvogn er fundet i Tavola Mia i København.

Yoga på terrassen

Mange af de fine fund har Barbara selv hjembragt. Hun bruger gerne flere af de dyrebare sommerdage på nærområdets loppemarkeder og genbrugsbutikker.

− Der er rigtig mange loppemarkeder heroppe i løbet af sommeren, som jeg elsker at finkæmme, og mange fine butikker, der er hyggelige at besøge, fortæller hun og tilføjer, at der selvfølgelig også skal være tid til bare at slappe af, nyde stranden og den store, nye terrasse:

− Om sommeren står dørene åbne nærmest dagen lang. Min søster dyrker tit yoga på terrassen, og mine forældre nyder en stille morgenkaffe, før huset vågner, smiler Barbara, som glæder sig til endnu en dansk sommer.

Barbara Egholm
Ved et tilfælde faldt Barbara over et sæt blå Y-stole og et lige så blåt vitrineskab, der er stort nok til at rumme samlingen af siciliansk keramik.
Den grønne skammel er fundet brugt på Instagram. Den passede perfekt til det grønne køkken, så Barbara skyndte sig at reservere den.
Den grønne skammel er fundet brugt på Instagram. Den passede perfekt til det grønne køkken, så Barbara skyndte sig at reservere den.

3 tip til stilen

Gå efter et sommerligt look med blomstrede tapeter og pastelfarver på væggene.

Udvælg en bærende nuance for hvert rum − f.eks. lyseblå − og lad den gå igen i detaljerne.

Frisk de tunge, gamle træmøbler op ved at male dem i stærke, klare farver.

Barbara køber sine skærebrætter hos Lillegården B&B i Rørvig og fylder køkkenets skabe og skuffer med italiensk keramik.
Barbara køber sine skærebrætter hos Lillegården B&B i Rørvig og fylder køkkenets skabe og skuffer med italiensk keramik.
Barbara Egholm
Barbara har altid drømt om et lyserødt soveværelse – bare ikke til hverdag, men i sommerhuset slår hun sig løs med lyserøde vægge og småblomstret tapet fra Tapetforum.
Barbara Egholm
Arvegods fra Barbaras oldeforældre har fået plads i entréen, der holdes frisk og sommerlig med et blomstret tapet fra Tapetforum.

Læs også