indretning
Bolig

Er du faldet for disse indretningsløgne? Her er hemmeligheden bag "perfekte" boligbilleder

23. marts 2023
Af Laura Frederikke Nielsen
Foto: Christina Kayser O., Paul Raeside, Kira Brandt og Per Wessel
Virkeligheden er tit lidt anden, end den vi ser på billeder.

Der går ikke lang tid, fra at vi åbner et boligmagasin, til at vi dagdrømmer om minimum én af de ekstravagante boliger, der er at finde deri.

Med designermøbler, nymalede vægge og perfekt placeret nips bliver man nemlig hurtigt opslugt i et perfekt boligunivers. Men de fleste af os ved nok, at virkeligheden tit er en lidt anden end den, som vi ser på billeder.

I bolig- og interiørverdenen er der nemlig også brugt et par tricks hér og dér, når der skal skydes smukke billeder, men som nærmest er uopnåelige i det virkelige liv. Vi afslører et par stykker af dem her.

Syv ting, der er helt anderledes i virkeligheden end på billeder

Den tomme entré

Entréen uden beskidte sko, store jakker og lange halstørklæder er et tilbagevendende syn i diverse boligreportager. Men hvad blev der egentlig af de 15 par sko, som en familie på fire som minimum har?

Og knagerne, som man normalt ikke kan se for bare jakker? Ingen entré eller gang ser jo ud, som i boligreportagerne – selv om vi ville ønske det.

Entre

Badeværelset uden tandbørster

Det altid rene badeværelse uden vandstænk på spejlet og akkompagneret med håndsæbe fra Aesop er noget, som ofte går igen på billeder. Til gengæld er tandbørste og tandpasta et sjældent syn, selv om vi jo for lethedens skyld altid har dem stående fremme – pæne eller ej.

Badevaerlse

De perfekt placerede puder

Er det et hjem eller et hotel?

Man kan blive helt i tvivl, når man ser, hvordan puderne kan ligge så snore lige i hotelagtig stil – rystede og med præcis samme afstand mellem hver.

Men når hverdagen sætter ind, er det nok de færreste af os, der har tid til at sørge for, at puderne altid er placeret perfekt, og at plaiden ligger tilfældigt kastet over armlænet med de rette folder.

Sofa_puder

Friske blomster

Selv om vi ville ønske det, er det nok oftere, at vores vaser står tomme, end at vi har boligen fyldt med friske blomster. For hvem kan altid have perfekt udsprungne blomster i samtlige rum?

Vi ville ønske det var os, men det er desværre langt fra virkeligheden.

friske_blomster

Det pinligt rene hjem

Det er ren ønsketænkning at have en bolig, der altid står knivskarpt med skinnende overflader. For selv hvis man har rengøringshjælp én gang om ugen, og endda hyppigt selv støvsuger og vasker gulv, er det jo nærmest umuligt at have et hjem, der skinner, når man har både hund, kat og tre små børn.

Indretning

Køkkenet uden den beskidte karklud og de grimme viskestykker

Det er jo tæt på umuligt, at få en beskidt gul karklud og nogle gamle hullede viskestykker til at pynte fint i køkkenet.

Alligevel har vi dem, for nødvendige er de. Så hvorfor ser vi aldrig en beskidt karklud i køkkenvasken eller en opvaskebørste, når det er noget, som vi jo allesammen har?

Og hvad blev der egentlig af den grimme elkedel og de tomme flasker? De praktiske køkkengenstand er og bliver bare ikke særligt fotogene.

Kokken

Nips i yndige stilleben

Nips har de fleste nok masser af, men sjældent hvor de står på den dér tjekkede måde. Der er nemlig langt fra de perfekt placerede nips i farvekoordinerede stilleben, til de mange gamle ting og sager vi har derhjemme, der ofte bare roder – enten på bordet eller i skuffen.

Nips

Denne artikel blev første gang bragt på Mad & Bolig. Dette er en redigeret version.

Læs også