https://imgix.femina.dk/media/370bb06d74bd452fb10dff48b59e7f82.jpg
Bolig

Den skønne dahlia

22. april 2010
af Lene Lyngs
Foto: Anders Schønnemann
Mangfoldigheden af dahliasorter, typer og farver er så overvældende, at det kan være svært at vælge til og fra. Og når man står med de nyindkøbte knolde i hænderne, er det næsten ikke til at forestille sig, hvor store de fleste dahliaplanter bliver i løbet af bare én sæson


Dahliaen er et vidunderligt bekendskab, hvis du ønsker blomsterpragt i haven. Dahliaen er en knoldplante, der findes i mange sorter, typer og farver.
Det er ikke besværligt at dyrke dahliaer. Jorden i og omkring plantehullet skal løsnes, inden knolden lægges i ca. 10 cm under overfladen. Og så skal der selvfølgelig vandes. Det samme gør sig gældende, hvis du ønsker at dyrke dem i krukker på terrassen.
Mange dahliaer bliver i løbet af sommeren til temmelig store planter med blomster, der ofte er store og tunge. Det gør dahliaen sårbar over for kraftig vind og regnskyl, så sørg for gode kraftige bambuspinde eller grene til støtte og opbinding omkring planterne.
Modsat de etårige sommerblomster kan du få glæde af dine dahliaer år efter år. Det kræver dog, at knolden graves op om efteråret og opbevares tørt og frostfrit vinteren over. Lidt omstændeligt, men da knolden vokser år for år, bliver du til gengæld tilsvarende belønnet med endnu mere blomsterpragt.
Se mere på www.munkhus.com

10 FANTASTISKE DAHLIA

Dahlia
1. "Purple Gem".
2. "Lilac Time".
3. "Peter".
4. "Eveline".
5. "Powder Puff Brindisi".
6. "Powder Puff Purple".
7. "Glory of Noordwijk".
8. "Nuit d'Ete".
9. "Hartenaas".
10. "Fascination".RELEVANTE LINKS

dyrk blomster
https://imgix.femina.dk/legacy/media/a42c64d0bb004a24a424b3dc596ef100.jpg
tip til haven i lyse farver

Læs også