Bolig
2. marts 2020

Bolig: Funkishus med skævt og skønt stilmix

Sarah Sheikh Hjorth har indrettet sit gamle funkishus, et tidligere bordel, med en skæv blanding af farfars ægte tæpper fra Pakistan, loppefund, rejseminder og specielt design.
Af: af Mette Kirstine Brinch
Bolig: Funkishus med skævt og skønt stilmix

Styling: Rikke Graff Juel Foto: Anitta Behrendt

HVEM Sarah Sheikh Hjorth og Adam Sheikh Hjorth, som begge arbejder med helloyoga.com, parrets datter Paloma på fem år og sønnen Atlas på to år. HVAD Treplans funkisvilla fra 1936 på 232 m² plus kælder. HVOR Hellerup.
Sarah og Adam Sheikh Hjorth faldt for funkisvillaen fra 1936, da de så den første gang. De smukke sildebensparketgulve og store vinduespartier med originale vinduesrammer var ikke til at modstå. – Huset havde varme, sjæl og rummelighed samt en helt fantastisk historie. Men samtidig var der ingen, der havde taget sig kærligt af det de sidste 30 år. Engang havde der været et bordel i huset, så her var en hulens masse badeværelser og ikke et ordentligt køkken, fortæller Sarah. Parret gik i gang med en større istandsættelse. De satte et nyt køkken i og lavede en smule om på plantegningen, men de sørgede for at bevare de gamle detaljer, som de var faldet for, såsom de blyindfattede glasdøre. – Selv om vi havde brug for at tilpasse huset til os, sørgede vi for at bevare husets sjæl og historie. Et hus skal have lov at afspejle, at det har levet før, og det må gerne være skævt og uperfekt. Ligesom vi mennesker er, siger Sarah. LÆS OGSÅ: Bolig: Stuk og kreative løsninger på Østerbro

En personlig samling

Sarah har en stor kærlighed til farver, rejsefund og arvestykker, og kombineret med en god portion samlermani har hun indrettet funkisvillaen i et personligt stilmix med både Skandinavien og Mellemøsten som inspiration. – Jeg samler på alt muligt mærkeligt, billeder, glasfigurer, stentøj, lamper og tekstiler – og jeg er på loppemarked hver søndag om sommeren. Udover at opleve stemningen og lave en god handel elsker jeg at snakke med folk, der kommer fra et helt andet sted, fortæller Sarah. Hun er efterhånden blevet rigtig god til at spotte en unik krystalvase eller Murano-glas blandt alle de andre loppeting. – Jeg tænker ikke for meget over, om jeg synes, det passer ind – jeg køber det, hvis jeg kan lide det. Det er også vigtigt for mig at indrette med rejsefund og ting, der er gået i arv fra vores familier, siger Sarah, der især er glad for de ægte tæpper, som hun har arvet fra sin farfar. – Han kom fra Pakistan til København i 1959, hvor han åbnede en tæppebutik. For mig er tæpperne ikke blot smukke, de bærer også på en historie om, hvem min familie er. De ægte tæpper er mit link til Pakistan, og derfor har de stor betydning i mit hjem. Sammen med den skandinaviske enkelhed, kunsten og loppefund synes jeg, at vores hjem afspejler meget godt, hvem vi er, siger Sarah. LÆS OGSÅ: Herskabelig patriciervilla med plads til familiehygge

3 tip til Sarahs uhøjtidelige stil

  • Farve giver stemning og overrasker. Har du ikke mod på at male væggene, så gå efter farverige møbler, tekstiler eller ting.
  • Gør keramik og service til en del af indretningen ved at stille det frem i en reol ved spisebordet.
  • Indret luftigt, så dine særlige fund og skæve detaljer får plads og tiltrækker opmærksomhed.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs mere om:

Læs også