https://imgix.femina.dk/1529-bolig-prim.jpg
Bolig

Bolig: Fra retro-sommerhus til sort/hvid perle

20. juli 2015
af Katrine Martensen-Larsen & Pia Olsen
Foto: Mikkel Adsbøl
Stylist og boligskribent Katrine Martensen-Larsen har overtaget sommerhuset i Odsherred efter sine forældre, der selv har bygget det i slutningen af 1960’erne. Dengang var indretningen i ægte 70’er-stil, med brune og orange farver. I dag har den nye generation rykket ind og trævægge og trælofter er malet hvide – og brun og orange er erstattet med kølige blå og grønne toner.
Hvem? Katrine Martensen-Larsen, 47 år, stylist, boligskribent og indehaver af KML Design, hendes mand Anders Sigsgaard, 43 år, IT-udvikler, og deres to børn, Julie på 14 år og Jens på 12 år. Hvad? Træsommerhus fra 1967 på 90 m² + et anneks. Hvor? Nyrup Bugt i Odsherred.

6 gode idéer - Sådan fornyer du sommerhuset

● Mal vægge og lofter hvide – det lysner. Husk, at det kræver et grundigt forarbejde at få gulnede trævægge helt hvide. Giv træet en grundig afrensning, påfør shellak på alle knaster, dernæst grunder og til sidst maling, indtil du har fået en dækkende effekt. ● Har du hus nær vandet? Brug aquafarver i din indretning. Bor du ved skoven, så brug dybgrønne nuancer. Bryd evt. med et enkelt mønster på tekstiler. ● Husk god belysning. Små lamper skaber hygge på vægge og i hjørner, og det er en nem måde at få en hyggelig stemning på. ● Opfrisk gamle møbler i træ ved at male dem. ● Ryd ud. Ofte havner ting fra vores hjem sammen med arvestykker og loppefund i sommerhuset, og du kan hurtigt få en meget forvirret indretning. Overvej, om der er ting, du skal smide ud, så du får en mere ensrettet stil. ● Tekstiler som puder, tæpper og gulvtæpper skaber ægte hygge i et sommerhus. Og det er samtidig verdens nemmeste måde at forny dit sommerhus på. SE OGSÅ: Idyllisk træhus - med lidt snyd
https://imgix.femina.dk/indret_artikel_banner_620x150_1.jpg

Læs også