https://imgix.femina.dk/media/article/1722-dunkel-cigarkasse-prim.jpg
Bolig

Bolig: Fra dunkel cigarkasse til lys sommeroase

9. juni 2017
af Britt Endicott
Styling: Sidsel Zachariassen, Foto: Frederikke Heiberg
Sommerhuset lå helt ideelt og privat imellem træerne for enden af en vej.Til gengæld var det plastret til med mørke træbrædder, der fik det til at virke dystert og trist, da Helle og Gert så det første gang. Sådan fik det ikke lov til at stå ret længe.

PÅ BESØG HOS

Helle, socialpædagog, hendes mand Gert, direktør, og deres børn, Marie på 11 og Sofie på 17 år. Sommerhuset fra 1979 er på 60 m2, og der hører et anneks på 20 m2 til. Annekset bliver især brugt af gæster og den ældste datter, Clara på 21 år, som er flyttet hjemmefra. Huset ligger i Holløselund.

HELLES TIP SÆT SOMMERHUSET I STAND

  • Køb masser af hvid maling i god kvalitet – vi måtte male alt tre gange. Hvis væggene er af træ, så mal knasterne med knastlak først, så der ikke siver harpiks ud. Ofte er soveværelserne i sommerhuse meget små, men bevar dem alligevel.
  • Det er vigtigt, at hver enkelt har mulighed for at lukke døren og være sig selv. Tænk lige så meget i udendørsarealer som i indendørsløsninger.
  • De fleste sommerhuse er små, og det er alligevel dejligst at være udenfor om sommeren. Derfor er overdækkede terrasser, udebade og udekøkkener geniale.
  • Få installeret en varmepumpe af den slags, du kan aktivere med en sms, til at varme huset op, dagen inden du ankommer. Så slipper du også for elektriske radiatorer.
  • Invester i kvalitet, når det gælder ting, der ses og bruges hele tiden. F.eks.har vi valgt et ikke helt billigt blandingsbatteri i køkken-alrummet.

SÅDAN FÅR DU HELLES STIL

  • Mix design og enkle basismøbler fra f.eks. Ikea med brugte møbler i nostalgisk stil. Gamle møbler giver en god atmosfære, og du undgår, at indretningen bliver for strømlinet.
  • Indret flere hjørner hyggeligt i stuen/køkken-alrummet, så familien kan være sammen, samtidig med at hver enkelt kan foretage sig noget for sig selv.
  • Gå efter praktiske møbler, der kan bruges til flere formål. Vi bruger skamler som natborde, så vi nemt kan tage dem ind i stuen, hvis der er behov for flere siddepladser.
  • Vælg hvide vægge og møbler og lyse gulve, så rummene virker lette og lyse.
KOM MED INDENFOR I DET LYSE SOMMERHUS I GALLERIET HERUNDER
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også