Murermestervilla indretning
Bolig

Ann-Sophies blå trappe deler måske vandene. Men for hende er den en vigtig del af hjemmet

31. marts 2023
Af Lene Hardt Andresen og Kristinna Andreasen
Foto: Mia Mortensen
"Indretningen må aldrig blive kedelig," siger Ann-Sophie Ulka Faust, der bor i en farverig murermestervilla.

Så vidt muligt samles Ann-Sophie Ulka Faust med sin mand Kasper og deres tre sønner til pizza, bland-selv-slik og familiehygge i den store, cognacfarvede flyder hver eneste fredag.

Familielivet vægtes højt blandt store såvel som små, og derfor er det vigtigt, at hjemmet består af rolige rammer, som kan rumme hverdagen.

– Min hverdag er meget hektisk i kraft af, at jeg er selvstændig og på hjemmefronten har tre børn. Derfor har jeg bare brug for, at der er ro omkring mig, når jeg kommer hjem, siger Ann-Sophie.

Bolig_farveharmoni
Mal trappen i din yndlingsfarve, mens fladerne omkring den holdes mere neutrale. Dermed får trappen en nærmest skulpturel dimension, som giver rummet karakter. Værket på væggen er et vintage David Hockney.

Når hun træder ind ad hoveddøren i murermestervillaen efter en arbejdsdag, er det første, der møder hende den lyseblå trappe, som får modspil af små lyserøde og orange glimt. De små farveeksplosioner op imod store, neutrale flader er for Ann-Sophie med til at skabe ro for øjet.

Hvem 

Ann-Sophie Ulka Faust, 35 år.

Stifter og creative director i interiørforetagendet Fabrek, sammen med sin mand, Kasper, og deres tre sønner.

Bor i 135 m² murermestervilla i Odense M.

Følg Ann-Sophie på @fieulka og @fabrek

Selv om hele farvepaletten er i spil, er det især de mere douchede pasteller, der får en plads i hjemmet. Blålige og lyserøde nuancer skaber en tydelig rød tråd gennem alle husets rum og giver plads til en særlig form for harmoni. Hun er dog godt klar over, hvad der for hende er lig med ro, vil for andre være forstyrrende.

– Nogle mennesker vil tænke, at den blå farve på trappen forstyrrer helt vildt meget, men for mig giver det bare mening. Det giver mig en ro og hjemlig følelse, og det betyder så meget, at jeg kan slappe af i hjemmet, siger hun.

Ann_Sophie_Fabrek
Ann-Sophie er indehaver og creative director i det populære interiørforetagende Fabrek, som forhandler og producerer farverigt og unikt interiør, der sælges i hele verden.

Det er ikke kun trappen, der har fået et friskt pust med farvepenslen. Også linoleumsgulvet i køkkenet gik fra beige til grønt, da Ann-Sophie pludselig fik en fiks idé om at trække farverne fra haven ind i køkkenet.

– Farver og former har altid gjort mig glad. Om det er kunst, keramik, puder eller en smuk glasvase, elsker jeg at skabe harmoni ved at sammensætte forskellige farver og former.

Indretningen må aldrig blive kedelig, og derfor elsker jeg at rykke rundt på vores møbler og tilføre nyt.

Stor udskiftning

Af den grund er der også stor udskiftning i interiøret hjemme ved Ann-Sophie. Når først en genstand har fået sparket, kommer den i kælderen for en stund, indtil det bliver besluttet, om den skal gemmes eller videre til nogen, der vil værdsætte den mere.

– Indretningen må aldrig blive kedelig, og derfor elsker jeg at rykke rundt på vores møbler og tilføre nyt. Det er højest sandsynligt, at vores køkkengulv allerede har en anden farve om et par år, smiler hun.

Bolig_farveharmoni
Runde spiseborde samler familien på en måde, hvor ingen sidder for bordenden og gør det nemmere at inkludere alle i samtalen. Spisebordet er fra Dayly Furniture, stolene er Wegners Y-stole, mens Radiohus-pendlerne af Vilhelm Lauritsen er fundet vintage. Den brune vase er fra Missoni, mens glas og keramik er fra Fabrek.
Bolig_farveharmoni
Ved borddækningen mikses forskellige farver, former og mønstre. Det giver et smukt og interessant samspil. Bordet er dækket med kop fra Krøllet Keramik x Fabrek, vintage kande og glas fra Fabrek og pyntet med vase fra Missoni og lysestage af Amalie Blume, købt hos Helle Thygesen.

Én ting, der imidlertid ikke ændres på foreløbig, er det adskilte køkken og spisestue.

Selv om det er en noget atypisk holdning, er Ann-Sophie glad for, at de ikke har et køkkenalrum, som skal kunne rumme alle hverdagens facetter. Endnu engang ligger forklaringen i behovet for ro og harmoni.

– Køkkenalrum kan virke rodede og kaotiske, når man er samlet mange mennesker. Jeg er virkelig glad for, at vi har et køkken, hvor vi kan rode helt vildt og stadig have gæster inde i spisestuen, hvor der er pænt og roligt, siger hun.

Tre tips til stilen

Hvis du trænger til hurtig forandring i boligen, kan du skyde genvej med farverig keramik og glasvaser i bløde former.

Hold hjemmets vægge i en neutral nuance – det giver plads til mere knald på interiørets farver.

Kunst giver personlighed i et hjem og med store billedvægge fra gulv til loft, får du noget at gå på opdagelse i. Vælg ud fra hvad du godt kan lide, snarere end hvad du tænker vil passe sammen.

Tip

Hvis du er vild med striber, kan du med fordel lade det gå igen på puder, vaser og lampeskærme for at skabe den røde tråd i hjemmet.

Bolig_farveharmoni
Lad et stort og smukt møbel stå enkelt og alene frem, så blikket bevidst drages mod det. Her er det den cognacfarvede Eilersen sofa med bløde læderpuder, som man straks får lyst til at smide sig i, der samler opmærksomhed og hele familien. Tekstiler fra Christina Lundsteen og Silkeborg Uldspinderi.
Bolig_farveharmoni
Et hyggeligt læsehjørne er skabt med Charlottenborg stolen af Arne Jacobsen i robust rattan, mens pølsepuden fra Christina Lundsteen giver et kontrastfyldt udtryk til de mange pasteller.
Bolig_farveharmoni
Det sandfarvede køkken fra Tvis Køkkener har røde undertoner, og som sammen med gulvets komplementærfarve grøn, skaber et harmonisk rum, man får lyst til at opholde sig i. Spisebordet i egetræ er fundet brugt, mens folkestolen fra Børge Mogensen i den originaleblå farve er med til at samle indretningen.
Bolig_farveharmoni
Det enkle køkken er blevet tilført farveglæde med kopper, vaser og skærebrætter, der med sin finurligheder skiller sig ud og tiltrækker opmærksomhed. Skærebræt og flere keramikting fra Fabrek, vaser og kopper fra Peter Shire samt ClayPlay.
Bolig_farveharmoni
I den lyse og indbydende entré prydes de hvide vægge med farverig kunst og grafiske mønstre. Puder fra Christina Lundsteen og Illum, blåt unikaværk lavet af stof og en original Bjørn Wiinblad plakat.
Bolig_farveharmoni
Et gammelt konsolbord har med en klat lyserød maling fået nyt liv som arbejdsbord. Vasen er lavet af Marie Retpen.
Bolig_farveharmoni
De blå og beige i samspil med både kantede og bløde former giver en afbalanceret ro, der leder Fies tanker hen på himlen, bølgeskvulp og sandstrande. Badeværelsesmøblet er fra HTH, som parret har fået malet af en autolakerer. Spejlet er fra Ferm Living, mens den grønne kop er købt hos Yono Ceramics.

Læs også