7 ideer til indretning af hjemmekontoret
Annonce
Bolig

7 ideer til indretning af hjemmekontoret

16. marts 2021
af Aller Creative Studio, annonce for MaxSpeed fra Telenor
Foto: Shutterstock
Mange af os arbejder hjemmefra for tiden. Men hvordan ser det ud med hjemmekontoret? Gør det dig glad, passer det godt til resten af indretningen, eller er det mere en hovsa-løsning ved spisebordet? Se her, hvordan du får et hjemmekontor, som du har lyst til at arbejde i.
telenor

Hjemmearbejdspladsen er mere aktuel end nogensinde før. Rigtig mange har haft ekstra brug for at kunne sidde derhjemme og arbejde i år, og det sætter højere krav til rammerne. Den gode hjemmearbejdsplads skal give os mulighed for ro og fordybelse og samtidig være inspirerende og komfortabel - og så skal gearet selvfølgelig virke.

Se her, hvordan du opnår det hele på dit hjemmekontor.

En rolig plads

Det første skridt til at skabe en god arbejdsplads derhjemme, er at finde et sted, hvor du kan sidde i nogenlunde fred og ro. Det kræver nogle gange, at der skal tænkes lidt utraditionelt. Måske er der plads til et skrivebord i gæsteværelset, måske kan du sidde og arbejde under trappen, eller måske viser bryggerset sig endda at fungere som hjemmekontor? Det behøver ikke være et kæmpestort område, du dedikerer. Men der skal være plads til et bord, hvor du kan have computer, notesblok, et krus eller lignende med skriveredskaber og plads til en kop kaffe.

Afgrænsning

Placér din skrivebordsplads så langt fra boligens mere aktive zoner, som du kan komme til. Så bliver det nemmere at fordybe og koncentrere dig om arbejdet, selv om det foregår hjemme. Det kan desuden være rart at markere grænsen mellem kontor og resten af boligen – fx med et tæppe under bord og stol, en rumdeler eller skærmvæg. Du kan også male væggen bag skrivebordet i en flot farve, så området visuelt skiller sig ud fra resten af rummet. På den måde får du markeret grænserne mellem privat- og arbejdsområde. Så kan du fordybe dig i arbejdet, og bagefter rejse dig og gå fra det.

Godt lys

Hvis du kan, så gå efter så meget lys som muligt. Sæt skrivebordet hen til et vindue, så du får godt med dagslys til arbejdet. Desuden har du brug for nogle gode lamper. Vælg en loftslampe, der kaster generelt lys i rummet suppleret med en skrivebordslampe, så du kan rette lyset på det, du sidder og arbejder med. Er pladsen trang, så find en lampe, der kan hænge på væggen, så den ikke tager plads på bordet. Vælg en, der både giver godt lys og er smuk at se på.

Inspiration og glæde

Hjemmekontoret er DIT kontor. Det er her, du ultimativt bestemmer indretningen, og det gælder det bare om at udnytte. Jo rarere og smukkere arbejdspladsen føles at sidde ved, jo mere energi får du til arbejdet. Så gå efter ting til dit hjemmekontor, der gør dig glad at se på og være i. Vælg farver, du elsker. Pynt op med billeder af ting, citater eller mennesker, der inspirerer dig, levende planter og en smuk holder til skriveredskaber. Jo mere det inspirerer dig, jo bedre.

Et kontor, der virker

Et godt hjemmekontor, som gør dig glad at sidde i, kræver, at alting virker og er klar til brug. Det gælder alt lige fra nyspidsede blyanter til godt og hurtigt internet - det sidste er særligt vigtigt i de perioder, hvor både vi og vores partner arbejder hjemmefra, mens ungerne måske gamer eller ser tv. Tingene skal fungere, så du kan koncentrere dig om arbejdet og om at være kreativ. Så investér gerne i computer, internetrouter og skriveredskaber af god kvalitet, som du også kan lide at kigge på – det kan gøre hjemmearbejdet både smukkere og lettere.

godt lys til hjemmekontoret

Hvis du vil sikre en god internetforbindelse og samtidig have en flot design-router, så er Telenors WiFi 6-router et godt bud. Internetforbindelsen forbedres markant, når routeren står fremme, og med en overraskende pæn router er det faktisk en mulighed. WiFi 6-routeren giver dig mulighed for at koble utallige enheder på dit netværk helt uden afbrydelser og forsinkelser. Læs mere her.

God siddekomfort

I samme ånd er det vigtigt, at du sidder godt på dit hjemmekontor. De færreste har nok hæve-sænke-bord derhjemme, og det er ofte også svære at integrere pænt i resten af indretningen. Men du kan også godt klare dig uden, hvis du sørger for at holde pauser væk fra skrivebordet jævnligt – og sidder på en rigtig god stol, når du arbejder. Der findes heldigvis masser af smukke kontorstole, så du behøver ikke gå fuld gamerstol for at få god siddekomfort. Find en stol, som giver god støtte til ryggen, og som kan justeres op og ned, så du sidder optimalt i forhold til skærmen.

Orden, opbevaring og overblik

Der er flere gode grunde til at holde orden på hjemmekontoret. For det første ser det pænere ud, når alting har sin plads, hvilket især er rart, når kontoret pludselig bliver en del af indretningen. Med god og rigelig opbevaring kan arbejdet desuden bedre gemmes væk ved fyraften. Og så giver det selvfølgelig også et nemmere overblik over, hvad du har. Tidskriftsholdere, eller brevbakker er oplagte til det arbejde, du sidder med lige nu. Og alt det, der er rart bare at have som arkiv, kan med fordel gemmes væk i mapper eller bag skabslåger, så udtrykket bliver så roligt og overskueligt som muligt.

Lynhurtigt internet til hjemmekontoret

Har du brug for stabilt og hurtigt internet, og er I måske endda flere derhjemme, der gerne vil have hurtigt internet samtidig? Med WiFi 6-routeren fra Telenor, MaxSpeed får du en design-router, der er smuk at se på, som giver lynhurtigt internet til hele huset – også når I er på mange devices på én gang. WiFi 6-routeren er i 2021 kåret som Bedst i test på hastighed og rækkevidde og vandt desuden design-prisen Ret Dot Award i 2019 for sit tidløse, nordiske design. Se mere på telenor.dk.

Læs også