https://imgix.femina.dk/media/article/signe-forside2.jpg
Bolig

13 smukke havebænke

1. juni 2016
af Signe Munk Lund
Den skal være pæn, man skal sidde godt, og så skal den passe i stilen, til de omgivelser den står i. Boligredaktør Signe har været på jagt efter havebænke til hendes forhave. Her er hendes 13 bedste bud.

Min forhave har længe været noget rod. Alt for mange store buske og et bed, hvor der efterhånden ikke voksede andet end ukrudt. Det var med andre ord ikke den pæneste måde, man blev budt velkommen til vores hjem på.

Min svigermor og –far er nogle søde og hjælpsomme mennesker, der længe har spurgt, om ikke godt de måtte luge bedet. Der hvor de kommer fra, ser forhaverne nemlig ikke sådan ud. Det så jeg nu ingen grund til, de gik i gang med, før jeg fik en overordnet plan for det lille stykke grund foran vores hus.

Det har jeg fået nu – og har også rykket på det. Buskene er fjernet, ukrudtsbedet ligeså og til gengæld har jeg fået lagt fliser og plantet en hæk. Så i stedet for at have et grimt, ukrudtsbefængt og ligegyldigt stykke grund, har jeg nu fået en lille gårdhave med den dejligste morgensol. En lille oase, der kalder på en bænk, hvor man kan sætte sig med avisen og en kop te. Jeg har derfor været på jagt efter fine havebænke. Her er mine 13 bedste bud.

Læs også