https://imgix.femina.dk/media/article/asos.jpg
Stil

ASOS’ nyeste træk: Viser samme tøj på modeller med vidt forskellige kroppe

20. april 2018
af Karoline Mathilde Rasmussen
Foto: ASOS
Mange af os er ret vilde med at shoppe tøj på internettet, men risikoen for fejlkøb bliver også dét større, når vi ikke kan prøve tøjet, inden vi køber - især ikke, når modellerne ikke rigtigt ligner os. Det problem er måske løst med ASOS' nye initiativ.

Der er sket meget i løbet af de seneste år, når man tænker på de modeller, brands og webshops bruger, når de viser deres tøj frem. Både kurver, farver og appelsinhud er blevet langt mere udbredt, hvilket vi er mange, som sætter enormt stor pris på.

Med webshoppens ASOS’ nyeste påfund ser det ud til, at der snart kommer endnu flere nye, forskelligartede boller på suppen. Snart vil det nemlig være muligt at kunne se det samme tøj på flere modeller, som har vidt forskellige figurer og proportioner.

På den måde kommer vi i fremtiden måske til at slippe for bekymringer om, om vores bryster mon kan passe en specifik kjole, og om de bukser, der passer modellen i en størrelse 36, mon også vil fremhæve en mås i størrelse 46 på bedste vis.

https://imgix.femina.dk/asosmodel.jpg

Mindre Photoshop, flere strækmærker

I 2017 skrev vi, at ASOS havde skruet ned for airbrush og photoshop og op for den naturlige kvindekrop, hvilket betød, at vi begyndte at kunne se både strækmærker og appelsinhud på modellerne i deres nyeste badetøjsbilleder. Et tiltag, som fik folk på de sociale medier til at sende en masse virtuelle highfives og skulderklap mod webshop-giganten.

Samme positive tilkendegivelser har også vist sig denne gang. Flere brugere på det sociale medie Twitter roser ASOS for deres nye initiativ; både for at gøre det nemmere at finde noget lækkert og klædeligt tøj, men også for at vise, at kvindekroppen findes i alle mulige størrelser og mål, hvor ingen er mere rigtige end andre.

Hvis du er heldig, kan du allerede nu se tiltaget med forskellige modeller i samme tøj - men kun ved udvalgte outfits. ASOS siger selv, at det snart vil brede sig ud og følge med på deres app. Et lille skridt for menneskeheden, men et stort skridt for modebranchen! Vi håber, at flere vil følge trop.

Læs også