Katie Holmes
Stil

Alle taler om Katie Holmes’ Y2K-look på den røde løber: Er det nu eller for 20 år siden?

16. december 2022
Af Rose Maria Boelsmand
Jordan Hinton/Abaca/Ritzau Scanpix
Det er næsten er så skidt, at det er godt. Eller hvad?

Artiklen blev første gang bragt på Elle. Dette er en redigeret version.

Katie Holmes har de seneste år(tier) forstået at trække overskrifter.

Ikke så meget grundet sit skuespilmæssige virke (for hvad har hun egentligt været med i siden sine ’Dawson’s Creek’ dage?), men for sin fine fornemmelse for *fashion*.

Måske er det netop ’Dawson’s Creek’, der stadig spiller Holmes et pus, for indimellem, blandt sine gedigne jeans-look og gode kollektion af overtøj, forstår Katie Holmes at mestre et ægte Y2K-look som få; altså ikke på Christina Aguilera/Britney Spears-maner, hvor alt kammer over og mere vil have mere, men mere i stil med Jennifer Aniston, Meg Ryan og vores øvrige stilmæssige heltinder fra før og omkring årtusindeskiftet. Simpelt og lækkert.

Men hendes seneste look har dog alligevel fået sindene i kog, og ikke mindst internettet til at gå amok.

Til det årlige Jingle Ball, der blev afholdt 9. december 2022, troppede Holmes nemlig op i et look, der med det samme gik viralt, fordi det var så skidt, at det næsten var godt… og ikke mindst fik folk til at tvivle på, om det mon er et 20 år gammelt billede af skuespilleren, der florerer.

Til festen, der blev afholdt i Madison Square Garden, ankom Katie Holmes med sin naturlige signatur-makeup og perfekt-uperfekte bølger i sit løse hår. Very 00’s.

Dertil havde hun en topløs, marineblå minikjole, som i sig selv var meget Katie’sk, og absolut ikke uden for nummer.

Men det, der imidlertid skabte røre var, at minikjolen hang ud over et par løse, vaskede jeans og sorte New Balance-sneakers.

Katie Holmes

Vi er helt med på, at alt der bare dufter lidt af 00’erne har været mere end hot i noget tid nu, men vi er ret sikre på, at ingen kunne have forudsagt, at et af årtusindeskiftets mest notoriske og ikke mindst udskældte rød løber-outfits; altså jeans og fest-top/mini-kjole-kombinationen var på vej tilbage.

Katies kombination af kjole-over-jeans-med sneakers, som hun på sin vis formår at følge til dørs, giver ikke umærkelige nostalgiske ticks til dengang den røde løber blev betrådt af Mischa Barton og en ung Selena Gomez.

Ligheden er slående:

Katie Holmes

Og mens det ikke er svært at se lighederne mellem 2002-moden fra den røde løber og Katie Holmes seneste ensemble, så har Twitter har også haft det vildt over looket.

Nedenfor har vi samlet nogle af de bedste reaktioner på ’Y2Katie’-outfittet.

Læs også