https://imgix.femina.dk/media/article/aarstider-i-haven.jpg
Stil

Året rundt i haven

6. marts 2014
af Redaktionen
Haven ændrer udseende mange gange i løbet af året. Om vinteren er den bar og kold, om foråret begynder det at pible med nye skud, om sommeren står det hele i flor, og om efteråret får haven igen et kolde udtryk over sig. Når nu haven ændrer sig så meget, ændrer arbejdet i haven sig også. SØNDAGs havekalender giver dig gode råd til alt det, du skal lave i dine have i løbet af året

Året rundt er der meget at lave i haven. Men hvornår er den bedste tid at plante, og må jeg beskære æbletræerne, mens de bærer frugt? Er det virkelig så vigtigt at vande, og hvordan er det lige med gødning i rosenbedet?

I SØNDAGs havekalender kan du læse om alle gøremålene i haven hele året rundt og få tips og gode råd til, hvordan du får den flotteste have.

Januar

Hvis der er meget sne og frost i januar, skal du huske at ryste sneen af buskene og passe på med at gå for meget på græsplænen.

Læs her, hvorfor det er vigtigt, du passer ekstra godt på haven i januar, og læs også om alt det andet du skal lave i haven

Februar

I februar kan du begynde at forberede din på det forår, der ligger lige om hjørnet. Du kan nu begynde at forspire og drive, og husk at tjekke, om der stadig er liv i dine frø.

Læs mere her om alt det, du skal gøre i haven i februar

Marts

Nu er der ikke længe til, at du kan så, plante, lægge og sætte. Alt det, du har forspiret og drevet i løbet af vinteren, kan endelig snart komme i jorden. Men først kan jorden gøres klar, så den er helt frisk, når de først frø, planter og løg kommer i jorden.

Læs her, hvad du ellers skal lave i haven i marts

April

April er for mange mennesker lig med havearbejde. Det kribler i fingrene for at komme i gang i haven. Men er jorden nu også varm nok? Og hvor dybt skal de der frø egentlig sås?

Få alle svarene her, og læs om alle de spændende gøremål, der er i haven i april

Maj

Vejret er næsten altid strålende i maj, og det er en sand fornøjelse at være ude i haven. Nattefrosten er så godt som overstået, og de frostsarte planter kan komme ud på friland. I øvrigt skal du også for alvor i gang med at luge nu, for med varmen kommer ukrudtet.

Læs mere her om alt det, du kan lave i haven i maj

Juni

Sommeren er over os, og det kan blive rigtig varmt i juni. Derfor kan det være, du skal i gang med at vande din have. Bladlus og andre skadedyr er også rigtig glade for varmen, så dem skal du også til at holde øje med. Men husk nu at nyde alle de blomster, der gør din have så flot i juni.

Læs her om alt, hvad du eller skal huske at gøre i haven i juni

Juli

Skal du på sommerferie? Så er det en rigtig god ide at få nogen til at passe din have imens. For i juli er der godt gang i haven. Det er nu, du begynder at kunne høste i køkkenhaven, roserne skal passes, og rododendronen skal vandes.

Læs her om alt det, der sker i haven i juli, og alt det du der skal gøres

August

I august skal der høstes i køkkenhaven, men husk samtidig at så sene afgrøder, som du kan forlænge sommeren med. Har du bærbuske som ribs og stikkelsbær, er det nu, du skal tynde ud i dem, så der er plads til nye skud næste år.

Læs med her om alt det andet, du også skal lave i haven i august

September

Høst løs i køkkenhaven, og nyd alle de friske råvarer, men husk også, at du nu skal begynde at sylte og konservere alt det, du ikke kan nå at spise, mens det er friskt. De første æbler er også endelig ved at være modne - mums!

Læs her, hvad du også kan gøre - og spise - i haven i september

Oktober

Oktober er den bedste måned til at plante om og plante nyt. Så skal der ske noget nyt i din have, er det lige tid til det nu. Men vinteren er jo unægtelig på vej, og haven skal gøres vinterklar.

Læs her, hvordan du sikrer haven for vinteren, og hvad du ellers skal lave i haven i oktober

November

Vinteren er nær. De sidste afgrøder skal høstes, inden frosten sætter ind, nedfaldne blade skal rives sammen i haven, og de frostfølsomme planter skal ind til overvintring. Selvom det er koldt og gråt udenfor, er der stadig meget at lave udenfor.

Læs mere her om, hvad du skal lave i haven i november

December

I december er dagen korte, så det gælder om at udnytte de lyse timer i haven. Selvom din have måske kan virke lidt tom og bar, kan du finde en masse spændende ting til juledekorationer - og der er altså også stadig lidt arbejde at gøre i haven, inden du kan holde juleferie.

Læs mere her om alt det, du kan lave i haven i december

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også