9 fede hylder, du selv kan lave
Stil

9 fede hylder, du selv kan lave

9. februar 2018
af
Mie Stange. Foto: Anitta Behrendt, Frederikke Lea Heiberg og Tia Borgsmidt.
Det kolde vintervejr har ramt os, og hvad er mere oplagt end at tilbringe weekenden med et lille gør det selv-projekt? Vi har samlet 9 nemme DIY-idéer til de fedeste hylder, som vil tilføre et unikt og personligt præg til din indretning

Lav de flotteste hylder

Hylder giver indretningen et let løft. De er gode til opbevaring af praktiske ting, men også til dekoration. Brug hylderne til at lave en fin udstilling med dine yndlingsfund som billeder, bøger, figurer og miks det med keramik og ting i træ.

Der er en masse gode bud på, hvordan hylder, reoler og bogkasser kan se ud, men det er da langt sjovere selv at lave dem. På den måde kan du selv sætte dit eget præg og få en helt unik og personlig løsning i boligen – og ofte også end langt billigere end butikkernes løsninger.

9 fede idéer til kreative hylder

Farverige vandrør

Find din indre handyman frem og byg denne reol, der nærmest er en dekoration i sig selv. Ikke nok med, at reolen er cool på væggen, så er det også en solid og praktisk løsning til opbevaring, der danner en god ramme for fine udstillinger af dit yndlingsnips. Spraymal vandrørene i en flot og markant farve, der kan give lidt kant til dit hjem.

Udnyt højden

Hvis du har højt til loftet eller blot mangler lidt ekstra opbevaringsplads, så gør som her, og sæt hylder op i højden - på den måde får du udnyttet opbevaringspladsen bedst muligt.

Det rå look

Denne DIY-hylde vil tilføre et råt look til rummet og er virkelig genial til ekstra opbevaring på badeværelset eller i køkkenet til fint keramik og smukke glas. Brug den også i stuen til et smukt stilleben.

Geometriske former

Få en unik dekoration på din væg med disse trekantede hylder, som kan du vende og dreje, som du vil.

Den simple

En enkel og simpel hylde, der er fint display til lækre kogebøger, magasiner og finurlige tallerkner i køkkenet.

Svævende planker

Det har længe været populært at genbruge gamle plankebrædder til et spisebord, men til hylder er de rustikke brædder også ret anvendelige. Alt du skal bruge er en planke og to hyldeknægte – på den måde kan du tilføre et råt og rustikt look, der passer perfekt i køkkenet.

Fin i køkkenet, på kontoret eller på børneværelset

Dette reolsystem med hylder er god i køkkenet til nogle af de praktiske ting eller til udstilling af fine skåle og kopper i keramik. Reolen vil også fungere rigtig godt på kontoret til skriveredskaber, og du kan helt selv styre designet på den. Der findes en masse DIY-guides på Pinterest til denne type af hylde – du skal blot søge på ’Pegboard’.

Tip: Udskift eventuelt en enkelt af de små træhylder med en hylde i messing eller kobber for bryde med det lyse træ.

Optimér din entré

Entréen er ofte det sted i boligen, hvor der er mindst plads, hvilket kræver gode og fleksible løsninger, så pladsen bliver udnyttet så godt som muligt. Gør som her og byg hylder, der passer til væggene – således får du optimeret entréen på bedste vis.

Til børneværelset

Trænger børnenes værelser til lidt fornyelse? Lav et hus ud af hylderne og vælg en pangfarve, der passer til stilen i børneværelset.

Læs også