femina 145 år
Stil

8 modetrends fra fortiden, der har fået en revival

1. marts 2019
af redaktionen
foto: Arkiv
”Det kommer jeg ALDRIG til at gå med igen”, har flere af os nok sagt mere end én gang i løbet af vores liv. Men jo, det kommer vi nok til alligevel, for det meste vender tilbage i modebilledet igen – det er bare et spørgsmål om tid! I anledning af feminas 145 års-fødselsdag, har vi været en tur i arkivet…

1. Koboltblå

femina, 1993

Den koboltblå farve har haft sine op- og nedture i årenes løb, men i 1993 var farven HOT, her som oversize jakkesæt i bedste Pretty Woman-stil. Farven er såmænd også hot i dag, hvor bl.a. den britiske hertuginde Kate har vist sig i koboltblå frakker mere end én gang.

https://imgix.femina.dk/foedselsdag-moderevival-koboltblaa.jpg

2. Gul

femina, 1974

Gul bliver ikke meget mere aktuel end i år, hvor den er udnævnt til én af foråret og sommerens helt store farvetrends. Gul var også et hit i 1974 – her i et ladylike look, komplet med hat, handsker og spadseredragt.

https://imgix.femina.dk/foedselsdag-moderevival-gul.jpg

3. Hjemmestrik/-hækling

femina, 1975

Sangerinden Oh Land lancerede sidste år sin egen strikkollektion i samarbejde med norske Sandnes Garn, men det hjemmestrikkede og hjemmehæklede var i den grad også allerhøjeste mode i 1975. Vi er dog noget usikre på, hvordan bikinien sad, når den blev udsat for vand…

https://imgix.femina.dk/foedselsdag-moderevival-hjemmestrik.jpg

4. De smalle solbriller

femina, 1962

Der kan trækkes en klar parallel fra 1962 til sidste års helt store solbrillemode, nemlig de helt smalle solbriller, som både modefolk og influencere ikke kunne få nok af. Tilbage i 1962 dikterede moden et mere damet look - i dag er der knapt så fastsatte rammer for, hvad man kombinerer den lille solbrille med.

https://imgix.femina.dk/foedselsdag-moderevival-smalle-solbriller.jpg

5. Tern, tern og atter tern

femina, 1970

Tern har ikke været til at komme udenom denne vinter, hvor både frakke-, bukse- og blazermoden har dikteret tern i store mængder. Sådan var der også i 1970, hvor det bl.a. var en lang, ternet vest, der var hotteste mode.

https://imgix.femina.dk/foedselsdag-moderevival-tern.jpg

6. Prikker

femina, 1986

Prikkerne er i år udråbt til en af forårets helt store trends og er spottet på catwalken hos bl.a. Marni, Fendi og Dolce & Gabbana. Men prikkerne var også hotte i femina i 1986, hvor de gav feminin sommerstemning på fine kjoler og voluminøse jakker.

https://imgix.femina.dk/foedselsdag-moderevival-prikker.jpg

7. Læderjakken

femina, 2005

Læderjakken var en fast bestanddel af vores garderobe i starten af 00’erne. Dengang brugte vi den gerne med tubetoppe og lavtaljede bukser – med god inspiration fra Carrie og Samantha fra Sex and the City. Nu ser det ud til den rå jakke er på vej tilbage i modebilledet – denne gang gerne sammen med løse læderbukser eller brune 70’er-farver.

https://imgix.femina.dk/foedselsdag-moderevival-laederjakken.jpg

8. Gamacher

femina, 1996

Muligvis ville vi ikke style gamacherne på helt samme farverige måde i dag, som her på billedet, men ikke desto var gamacher noget af det mest moderne, vi kunne iføre os i slutningen af 90’erne, hvor især Harley Davidson-gamacherne gav modepoint at iføre sig. Gerne kombineret med grove støvler og ragsokker.

Her i slut 10’erne, har gamachetrenden bredt sig igen – men nu i en larmende, printet udgave, der især er kommet i kølvandet af twerk-bølgen, hvor det gælder om at vise sin fine, velformede - og gerne store - popo frem på bedst mulige måde.

https://imgix.femina.dk/foedselsdag-moderevival-gamacher.jpg

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_0.png

Læs også